Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Je to on?! Kamera zachytila hlavního podezřelého z bombového útoku v Bangkoku

Autor: ČTK, shp - 
18. srpna 2015
10:04

Přišel ke svatyni Erawan, položil k ní batoh, zmizel a následně celé místo rozmetal výbuch. Bombový atentát v thajském Bangkoku si vyžádal 22 mrtvých a přes 120 zraněných, z nichž mnozí stále bojují o život. Policie už ale má podobu hlavního podezřelého. Nápadného muže u svatyně zachytila průmyslová kamera. Mezitím ale došlo k dalšímu bombovému útoku!

Záznam byl pořízen 15 minut před devastujícím výbuchem. Muž se stal ihned hlavním podezřelým, protože na místě nechal podezřelý ruksak. „Šlo o nejhorší útok v mé zemi,“ prohlásil thajský premiér Prajutch Čan-Oča.

Máme podezřelého, kterého zachytila průmyslová kamera, ale není jasné… Hledáme tohoto muže,“ dodal. Podezřelý měl brýle s tenkými obroučkami a žluté tričko. Policie se domnívá, že patří k protivládní skupině.

Bilanci tragédie úřady stále upřesňují, mezi 22 mrtvými byli podle médií tři Číňani, dva Malajsijci, jeden turista ze Singapuru a jeden z Filipín. Se zraněním bylo hospitalizováno 123 lidí, mnozí jsou v kritickém stavu.

Křižovatka před chrámem byla ráno uvolněna pro dopravu, v místě se shromažďují davy zahraničních turistů a zvědavců. Vláda na dnešek svolala mimořádnou schůzi pod vedením premiéra Prajutcha, který se loni v květnu dostal k moci vojenským pučem.

Další útok!

V úterý se navíc neznámý pachatel  v centru Bangkoku pokusil o další atentát, když shodil z jednoho z mostů nálož. Trhavina explodovala ve vodě a žádná zranění nezpůsobila. Incident se stal den po ničivém útoku, při němž v centru města zahynulo 22 lidí a desítky dalších byly zraněny. "Kdyby trhavina do vody nespadla, oběti by nepochybně byly," řekl thajský policejní zdroj. Nálož ale byla podle něj ve srovnání s pondělním útokem malá.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi