Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

12 let nechodil do práce a dostával statisíce: Nespokojený Francouz kvůli tomu žaluje zaměstnavatele!

Autor: mb - 
17. srpna 2015
06:15

5 tisíc euro (zhruba 135 tisíc Kč) dostával na účet každý měsíc Charles Simon a nemusel vůbec chodit do práce. Po 12 letech už mu ale došla „trpělivost“, svého zaměstnavatele nyní žaluje a chce kompenzaci.

„Každý měsíc dostávám výplatu. Minulý měsíc, stejně jako loni v červnu, jsem dostal bonus na dovolenou ve výši 600 euro (zhruba 16 tisíc Kč),“ postěžoval si Charles Simon francouzským médiím. A právě výplata s odměnou byla poslední kapka, pohár trpělivosti přetekl a muž vytáhl do boje proti svému zaměstnavateli.

Zničená kariéra

Charles Simon pracuje pro francouzskou železniční společnost SNCF a v roce 2003 upozornil úřady na podvod v hodnotě 20 milionů euro (zhruba 540 milionů Kč). Aféra postupně vyšuměla do prázdna a zaměstnavatel ho mezitím poslal domů, dokud se nenajde „jiná pozice“. „Chci jen spravedlnost! Kdybych nebyl odsunut na vedlejší kolej, mohl jsem mít úžasnou kariéru,“ říká rozhořčeně Simon.

Zatím bez úspěchu

Přestože roky bombarduje vedení společnosti i rozličné úřady dopisy, „zadostiučinění“ se zatím nedočkal. Vypadá to tedy, že 12 let zahálky přineslo nespokojenému zaměstnanci „jen“ 720 tisíc euro (zhruba 19,5 milionu Kč). Samozřejmě bez vánočních a prázdninových bonusů…

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi