Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Kolaps na amerických letištích: Způsobila ho porucha počítače

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Reuters)
Autor: ČTK - 
15. srpna 2015
23:29

Porucha počítačového systému dnes dočasně vyřadila z provozu systém pro sledování letů ve Washingtonu a okolních městech. Federální úřad pro letectví (FAA) informoval, že problém už byl vyřešen a systém je opět v provozu. Podle serveru flightaware.com, který monitoruje leteckou dopravu na celém světě, bylo na východním pobřeží USA zrušeno 410 letů.

Nyní už systém a aerolinky pracují na návratu k obvyklému provozu. Problémy se však ještě mohou projevit také v návazných letech po celé zemi.

Podle Federálního úřadu pro letectví (FAA) byly zpožděny stovky letů na celém východním pobřeží USA. Nejvíce byla zasažena všechna tři letiště v hlavním městě Washingtonu - Dullesovo mezinárodní, Reaganovo národní a Marshallovo mezinárodní letiště Baltimore-Washington.

Postižena byla i tři velká letiště v newyorské aglomeraci - letiště v Newarku ve státě New Jersey, Kennedyho letiště a letiště LaGuardia.

Podle FAA se porouchal automatický systém ve virginském městě Leesburg, který zpracovává letová data a posílá je na obrazovky dispečerů v centrech pro řízení letového provozu.

Letové řízení se snažilo odklánět linky na letiště nezasažená poruchou. Podle úřadů nebyla porucha počítače způsobená hackery ani jiným vnějším zásahem, příčiny výpadku ale FAA zatím neupřesnila.

Na některých letištích se podle agentury Reuters hromadily fronty cestujících, kteří marně čekali na odbavení.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

santikxauz ( 16. srpna 2015 03:16 )

Možná používají Linux,který zkolaboval.

Zobrazit celou diskusi