Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Vraždy v Sao Paulu: Za jedinou noc tam zabili 18 lidí

Autor: ČTK - 
15. srpna 2015
10:57

Během tří hodin bylo v noci na pátek na předměstích brazilského Sao Paula zabito 18 lidí. Podle prvních informací šlo zřejmě o vyřizování účtů. V mnoha případech útočníci před palbou ověřovali jména obětí, napsal dnes server BBC.

 Svědci tvrdí, že útočníci měli na hlavách kukly a přijeli na místa autem a před střelbou se lidí ptali na jejich jména. Podle BBC za útoky mohou být bývalí policisté nebo lidé z domobrany, může jít o pomstu za smrt dvou policistů, kteří byli zabiti minulý týden.

Nikdy jsem v Sao Paulu neviděl tolik mrtvých za jedinou noc, sdělil listu Folha policejní forenzní expert. Na předměstí Osasco přišlo o život 15 osob, tři lidé byli zabiti v Barueri. Deset obětí útočníci zabili v jednom baru. Ve dvou případech se prý střelci ptali přítomných, zda mají zápis v trestním rejstříku. Kdo přisvědčil, toho zastřelili.

"Vyšetřujeme, zda byli útočníky překupníci drog, policisté mimo službu, nebo zda šlo o pomstu za nedávné vraždy dvou policistů. Nevylučujeme nic," řekl Alexandre de Moraes ze saopaulské policie. K vyšetření útoků bylo vyčleněno 50 policistů. Attila Roque z brazilské sekce Amnesty International označil palbu za masakr.

"Bohužel se podobné věci jako tato v Sao Paulu stávají rutinním jevem našich měst. Policisté ve službě i mimo ni jsou často za mnoho těchto incidentů zodpovědní. Je třeba to rychle a nezávisle vyšetřit," řekl.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

naidka ( 15. srpna 2015 11:07 )

To už je skoro jako v Midsomeru.

Zobrazit celou diskusi