Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Novinářka ostře kritizuje nenávist k uprchlíkům, vyzývá k trestům za xenofobní komentáře

Anja Reschke hýbe sociálními sítěmi. Chce tresty pro nenávistné komentátory.
 (Autor: ČTK)
Autor: Zuzana Štíchová - 
14. srpna 2015
19:50

Šéfredaktorka jednoho z pořadů veřejnoprávní německé televize ARD Anja Reschke hýbe internetem. Velmi rychle se na sociálních sítích šíří video, ve kterém vyzývá k tvrdému zakročení proti nenávistným komentářům vůči migrantům. Trestat by se podle ní měly i ty na sociálních sítích.

"Když teď veřejně prohlásím, že si myslím, že Německo by mělo přijmout i ekonomické uprchlíky, co myslíte, že by následovalo?" ptá se 32letá novinářka s tím, že dopředu přesně ví, jakých reakcí se jí dostane. "Obdržela bych záplavu nenávistných komentářů, jako obvykle," shrnuje na videu Reschke.

A právě ty by se podle ní měly daleko častěji tvrdě trestat. A to nejen na veřejnosti, ale také na sociálních sítích. Podle Reschke už totiž takové komentáře v Německu dávno přerostly v násilí.

Reschke burcuje k častějšímu udílení trestů tak, jako ho dostal jeden z "haterů" v Bavorsku. Od úřadů dostal pokutu za podněcování násilí.

"Samo o sobě to ale nestačí," upozorňuje Reschke. Celou výzvu šéfredaktorky pořadu Panorama si můžete pustit zde:

Využil jsem pár minut času a otitulkoval video, které nyní hýbe nejen německým, ale už i naším internetem. Šéfredaktorka pořadu Panorama veřejnoprávní televize ARD Anja Reschke se vyjádřila jasně a jednoznačně k aktuálnímu tématu uprchlíků a nebezpečí vzrůstající xenofobie:

Posted by Jan Martínek on 13. srpen 2015