Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

S náklaďákem plným výbušnim přijeli na tržnici: Bomba v Bagdádu zabila šest desítek lidí!

Ilustrační snímek
Ilustrační snímek  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: ČTK - 
13. srpna 2015
07:47

Při výbuchu nákladního automobilu plného výbušniny zemřelo v Bagdádu nejméně 60 lidí. Útok se stal na přeplněném tržišti v šíitské čtvrti Sadr City, uvedla agentura Reuters s odvoláním na místní policejní zdroje.

Při výbuchu nákladního automobilu plného výbušniny dnes v Bagdádu zahynulo nejméně 60 lidí a dalších 200 utrpělo zranění. K atentátu se zatím nikdo nepřihlásil, podobné akce ale měli v minulosti na svědomí ozbrojenci z hnutí Islámský stát.

Obyvatelé Bagdádu a jeho okolí jsou v poslední době téměř denně svědky bombových útoků, které páchají islamisté. Ti v uplynulém roce obsadili rozsáhlá území na severu a západě Iráku a na severu a východě sousední Sýrie.

K jednomu z nejkrvavějších útoků v zemi za poslední desetiletí došlo letos v červenci na tržišti ve městě Chán Baní Saad v provincii Dijála. Radikálové tam usmrtili 115 osob a dalších nejméně 170 jich zranili. Oběti, mezi nimiž bylo mnoho žen a dětí, zrovna slavily svátek íd al-fitr, který je oslavou konce postního měsíce ramadánu.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi