Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Nejzbytečnější semafor na světě? Ruští úředníci postavili signalizaci na trávník

Autor: mb - 
13. srpna 2015
17:20

Čeští řidiči často nadávají na úředníky, kteří špatně naplánovali ten či onen úsek silnice. Ruští plánovači ale hravě strčí své kolegy do kapsy – semafor postavili uprostřed rozbahněného trávníku, má řídit dopravu na "křižovatce".

Hroudy písku, louže, trávník a po silnici ani památka. Přesto právě sem ve městě Jaroslavl umístili Rusové dopravní signalizaci, která dle odhadů stála dva miliony rublů (zhruba 750 tisíc Kč).

Zapomenutý projekt

„V roce 2014 tam měla být postavena silnice, ale kvůli úsporám ji nakonec nepostavili. Teď se snažíme zjistit, kolik vlastně projekt přesně stál,“ říká aktivista z Všeruské lidové fronty, která na kuriózní případ upozornila a domnívá se, že by mohlo jít o případ korupce.

Semafor potřebujeme

Zcela jiný pohled má ovšem radnice: „Provoz tam je!“ říká Nikolaj Stěpanov, ředitel dopravního odboru na radnici. „I když, pravda, je malý,“ přiznává následně úředník. „Přestože tam nakonec nebyla postavena asfaltová silnice, řidiči si udělali svoji neoficiální cestu. Takže semafor je na této křižovatce nutný,“ domnívá se neústupný Stěpanov.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi