Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Krvavý běh: Sportovkyně běžela maraton s menstruací, neměla ale tampon!

Autor: haj - 
9. srpna 2015
21:13

Uběhnout Londýnský maraton je už samo o sobě dost náročné. Co teprve, když vám navíc po nohou stékají pramínky krve? Sportovkyně Kiran Gandhi (26) to zvládla na výbornou. Trasu dlouhou přes 40 kilometrů uběhla za 4 hodiny, 49 minut a 11 vteřin během menstruace a navíc bez tampónu.

„Cítila jsem, že mi to dalo sílu,“ přiznala Kiran, která zjistila, že má měsíčky, v předvečer závodu. Když si uvědomila, že bylo dost nepohodlné maraton podniknout s tamponem, rozhodla se pro jiné řešení. Nechala jednoduše konat přírodu a účastnila se záměrně bez použití jakýchkoli hygienických pomůcek.

Své počínání na blogu s názvem Sisterhood, blood and boobs (Sesterstvo, krev a prsa) vysvětlila tak, že chtěla rozšířit povědomí o ženách, které nemají možnost tyto produkty používat.

„Běžela jsem s krví kapající po nohách pro sestry, které nemají přístup k tamponům, a pro sestry, které se i přes bolestivé křeče snaží menstruaci skrývat a předstírat, že neexistuje,“ vylíčila atletka.

 

Gandhi, která vystudovala na prestižní harvardské univerzitě, se po závodě nestyděla ani zapózovat před fotografy a ukázat jim svůj krví zbrocený sportovní úbor. Žena si přeje, aby se i ostatní ženy po celém světě cítily na svou periodu hrdé. „Stigmatizace ženské periody je irelevantní a my můžeme přepsat pravidla tak, jak chceme,“ nechala se slyšet zapálená feministka.

diskutujici ( 10. srpna 2015 08:53 )

http://necyklopedie.wikia.com/wiki/Soubor:Sracka_za_behu.jpg

andorea ( 10. srpna 2015 06:31 )

Kráva.

nicnezpravda ( 10. srpna 2015 00:06 )

hrozil by kolaps..

paula ( 10. srpna 2015 00:00 )

 Dost HNUS...

zelena.karkulka ( 9. srpna 2015 22:52 )

 dobytek

Zobrazit celou diskusi