Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Policista v Texasu zastřelil mladého černocha, s autem vjel do obchodu

Autor: ČTK - 
9. srpna 2015
11:10

Téměř na den přesně rok po smrti neozbrojeného černošského mladíka Michaela Browna v americkém Fergusonu se podobná situace odehrála v texaském Arlingtonu. Policista v zácviku zde zastřelil neozbrojeného devatenáctiletého černocha. Mladík byl totiž podezřelý, že projel autem výlohu prodejny automobilů.

Policie v texaském Arlingtonu uvedla, že devětačtyřicetiletý Brad Miller zasahoval v pátek ráno po hlášení o probíhající krádeži. Narazil přitom na muže, který byl podezřelý, že projel autem skrze výlohu prodejny automobilů. Následovala hádka, při které "nejméně jeden policista vystřelil ze zbraně", uvedla policie. Mladík byl podle ní v tu chvíli neozbrojen.

Bělošský policista Miller v březnu absolvoval policejní akademii a byl ještě v zácviku.

Ve Spojených státech se již nějakou dobu věnuje zvýšená pozornost způsobům použití síly ze strany strážců pořádku, především pak vůči černochům a lidem původem z Latinské Ameriky.

Děje se tak po sérii případů policejního násilí, včetně loňského zastřelení neozbrojeného černošského mladíka ve městě Ferguson ve státě Missouri, které vyvolaly demonstrace po celých Spojených státech. V neděli od jeho smrti uplyne rok.

zlymikes ( 9. srpna 2015 12:33 )

Pokud je USA náš vzor demokracie,tak kdy už začneme i u nás?

dandova ( 9. srpna 2015 11:53 )

jarypadlo -

naidka ( 9. srpna 2015 11:43 )

Jehož zastřelí bílý polda se "světlou" budoucností.

jarypadlo ( 9. srpna 2015 11:37 )

Miluju pojem policejní násilí když je vedeno proti zločincům třebas i na útěku!Zvláštní že většinou jde o tmavokožce s temnou minulostí.

Zobrazit celou diskusi