Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Přestěhoval se džihádista John do Egypta? Radikál z videa připomíná nejznámějšího řezníka ISIS

Autor: shp - 
6. srpna 2015
15:41

Maskován kuklou, z níž bezcitně zírají krvelačné oči, v ruce drží nůž ostrý jako břitva a hrozí smrtí zajatého vězně. Scénář výhrůžných videí od teroristů z ISIS je stejný a možná je stejný i jejich hlavní padouch. Neznámý radikál z nového záznamu pocházejícího z Egypta totiž až nápadně připomíná džihádistu Johna, nejznámějšího řezníka ISIS.

A právě nelítostný džihádista John setnul hlavu americkému novináři Jamesi Foleymu a dalším nevinným obětem. Ze Sýrie, kde působil, měl terorista občanským jménem Mohammed Emwazi (26) pláchnout poté, co byl zraněn.

Spekulovalo se i o tom, že byl zabit. Teď se ale objevil další džihádista až nápadně Emwazimu podobný. Vystupuje na aktuálním záznamu s Chorvatem Tomislavem Salopekem.

Na záznamu zveřejněném ve středu říká, že ho ozbrojenci do 48 hodin zabijí, jestliže nebudou propuštěny muslimské ženy uvězněné v egyptských věznicích. Podle některých je muž na videu Emwazi, kterého prozradily typické rysy.

Ale i pokud nikoliv, Salopekovi běží čas a nevypadá to, že by egyptské úřady chtěly vězněné ženy propustit. Jeho bližní se tak bojí nejhoršího…

Video ISIS vyhrožuje popravou Chorvata. - Youtube.com
Video se připravuje ...

4rek ( 6. srpna 2015 16:44 )

To jsem ráda, že už nemají v Blesku jako problém dne kasičku-prasátko s nápisem Islám v Brně nechceme, do něhož vybíral spropitné nějaký číšník. Jak by nás mohlo napadnout nechtít u nás islám, vždyť je tak inspirativní, všeobjímající a láskyplný.

porfi ( 6. srpna 2015 15:55 )

 Ty nedojedes na konec vesnice troubo..natoz do Egypta..hihi

75pedro ( 6. srpna 2015 15:53 )

Já do Egypta nepojedu, já do Egypta nepůjdu! Kdyby na mě Ewanzi přišel, tak by mi uřízl hlavu!

Zobrazit celou diskusi