Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Fotografce z Austrálie smazali Instagram: Zakázali jí fotky kojících matek

Autor: haj - 
5. srpna 2015
21:14

Australská fotografka Melissa Jean Wilbraham (33) si vybudovala profesní renomé na tom, že zachycuje těhotné ženy, příchody nových dětí na svět a intimní chvíle maminek s miminky. Její fotky vyvolávají bouřlivé reakce, odpůrci se sice postarali o smazání jejího účtu na Instagramu, ale ne nadlouho. Za umělkyni se ale postavili její fandové a vše napravili.

Melissa Jean Wilbraham pracuje jako fotografka dětských porodů pro nemocnici Sunshine Coast, kromě toho má také soukromý podnik a podobné fotografie miminek vytváří na objednávku. Svými snímky si získala mnohé příznivce, na Instagramu ji ještě nedávno sledovalo více než 18 000 lidí.

Jenže minulou sobotu, právě první den Světového týdne kojení, se Melissa pokusila přihlásit na Instagram a zjistila, že její profil byl zrušen. Na obrazovce se objevila pouze zpráva: „Váš účet byl smazán pro nedodržení našich podmínek. Nejsme schopni obnovit takto smazané účty.“ Instagram totiž uživatelům v pravidlech zakazuje zveřejňovat pornografii či sexuální fotografie či videa, nedovoluje ani úplnou nebo částečnou nahotu.

Melissa byla zdrcená. „Bylo to, jako kdyby mě trestali za to, že oslavuji zázrak života,“ popsala své zklamání fotografka pro Daily Mail Australia. Žena si celý první den nechala nepříjemnou záležitost pro sebe a rozmýšlela se, co udělá.

„Jaká ironie, že zrovna první den Světového týdne kojení byl můj podnik stažen z Instagramu. Vždycky tu budou lidé, kteří budou moje fotky nahlašovat, ale já se NIKDY nenechám odradit od oslavování a normalizování zázraku života,“ napsala poté na Facebook a její vyjádření rázem sdíleli její přátelé i bývalí klienti.

Netrvalo dlouho a díky vlně přízně se podařilo její stránky obnovit a fotografka navíc získala na Instagramu dalších 4 000 nových fanoušků.

Instagram již na celou aféru také zareagoval a přiznal, že se jednalo pouze o omyl. „Na Instagramu fotky kojení povolujeme,“ uvedl mluvčí sociální sítě pro Daily Mail Australia a dodal: „Ověřili jsme si, co se tam stalo, a byla to pouhá chyba, kterou jsme opravili.“ Melisse se prý vedení dokonce i omluvilo.

 

DBBS ( 5. srpna 2015 23:45 )

Kdo na to nechce koukat, tak ať na to nečumí. Debilní příspěvěk Vendetta, nejsi náhodou muslimská *** podle komentu ? Tebe zavřít a rozkopat držku za ty debilní kecy!

erikcom ( 5. srpna 2015 21:21 )

a udělali jen dobře

Zobrazit celou diskusi