Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Město, které povstalo z popela: Před 70 lety zničila atomová bomba japonskou Hirošimu

Přesně před 70 lety, 6. srpna 1945, americký bombardér B-29 svrhl atomovou bombu na japonskou Hirošimu. "Little Boy" zabil 140 tisíc lidí, město prakticky srovnal se zemí. Většina obětí zemřela okamžitě. O týden později vyhlásil japonský císař Hirohito kapitulaci. Podívejte se na ničivou sílu, jakou první naostro použitá atomová bomba zničila 90 % města a jakým způsobem Japonci znovu dokázali od základů vystavět novou Hirošimu.

Výbuch zničil 90 % 8. největšího města Japonska.

Modified Image Nyní
Original Image Dříve

Atomový dóm v Hirošimě postavil český architekt Jan Letzel.

Modified Image Nyní
Original Image Dříve

Jediná budova, která poblíž epicentra výbuchu zůstala stát, dodnes připomíná zkázu.

Modified Image Nyní
Original Image Dříve

Fotografie vznikly krátce po explozi atomové bomby

Modified Image Nyní
Original Image Dříve

Z katedrály Urakama zbyly jen obvodové zdi.

Modified Image Nyní
Original Image Dříve
Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 14

mak: Potrefená husa zakejhala. Se vzorkem jako Ty jistě.

(06. 08. 2015 18:38)

kung-fu-jane: Byl to zbytečný masakr BEZBRANNÉHO CIVILNÍHO OBYVATELSTVA provedený tím nejodpornějším způsobem. A i když vezmeme v úvahu, že tím chtěli Američané donutit tehdejší japonskou vládu ke kapitulaci, tak to byl i ten nejhnusnější způsob vydírání.

(06. 08. 2015 12:12)

julkul: Bohužel si tehdy Japonci koledovali, souhlas. Navíc byli jako vojáci neuvěřitelně krutí a sadističtí k válečným zajatcům, naprosto nerespektovali úmluvy. V Pearl Harboru způsobili peklo na zemi a Hirošima byla vrácená pořádná facka.

(06. 08. 2015 11:57)

sores:  Česko je velká žebrota a póvl a právem nás mají za bílé cikány ve vyspělých státech!Česko jediné ve světové válce nebylo zbourané a nic poničené jako stovky jiných států a měst. A dnes stojí na těch zbrouraných místech výstavní města. V Česku se od války oproti jiným státům pramálo změnilo. A to nemáme, přírodní pohromy jako uragány co zničí celá města, cunamy, zemětřesení, obrovské potopy měst a vesnic a jiné pohromy.fakt jsme cikánov neschopný, zlodějský.

(06. 08. 2015 10:36)

venxa: Holka,holka ty mas ale divnou logiku a vedomosti. Ale takove debilni nazory mate vy vsichni >uvedomeli debilni proletari< kteri lste zakopli o kladivo,vrazili jste si srp do pr.dele a Ruda Hvezda vam spadla na hlavu.

(06. 08. 2015 09:49)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud
ČLÁNKY ODJINUD

Dnešní horoskopy

Jdi na hlavní stránku Blesk.cz