Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Zastřelenému lvovi Cecilovi vzdali hold v USA: Promítli ho na Empire State Building

Autor: ČTK - 
2. srpna 2015
15:21

Jedna z ikonických staveb Ameriky na sebe v noci na dnešek vzala podobu divoké šelmy, mořského savce či letícího dravce. Během jedinečné projekce se na newyorském mrakodrapu Empire State Building objevily portréty zvířecích druhů ohrožených vyhynutím.

Při akci pořádané v rámci kampaně k ochraně divoké přírody viděly stovky lidí například přes sto metrů vysoký obrázek afrického lva Cecila, jehož zastřelení americkým dentistou vyvolalo v USA vlnu pobouření.

Na gigantické promítací ploše se podle stanice BBC objevily fotografie celkem 160 ohrožených druhů včetně šelem, ptáků, ryb či hmyzu. Na budově, která před lety proslula jako poslední útočiště filmového King Konga, šlo podle organizátorů o první akci tohoto druhu.

Davy diváků sledovaly projekce mnohdy až ze vzdálenosti téměř 20 bloků, odkud byly portréty ještě viditelné. Promítání trvalo po dobu tří hodin do půlnoci místního času (mezi čtvrtou a šestou hodinou ráno SELČ). Akce byla součástí nového dokumentárního projektu o ohrožených druzích, který chystá televizní stanice Discovery na prosinec.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

naidka ( 2. srpna 2015 19:01 )

Pravda, to ho nevytrhne, ale připomene to ostatním "lovcům", co se stalo, že se o pytláctví ví a lidé ho odsuzují, tak se na to SNAD už vybodnou.

dumik ( 2. srpna 2015 18:25 )

 to tedy asi ani Cecila, a ani jeho lvíčata, která zabije či už zabil nový lev, asi nevytrhne...pomohl by spíše zákaz dovozu loveckých trofejí

eseteset ( 2. srpna 2015 16:24 )

naidka ( 2. srpna 2015 16:23 )

Hezké gesto Zvlášť, když Cecila zabil Američan.

nmlk ( 2. srpna 2015 16:14 )

Cecil byl krasavec, opravdu škoda všech zvířat, která umírají zbytečně. Mnoho druhů je navíc na pokraji vyhynutí, bylo by dobré, kdy na naší planetě žilo více zvířat než lidí. Přelidněnost způsobuje akorát to, že se lidi už ani neuživí.

Zobrazit celou diskusi