Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Záchrana 2leté holčičky z rozpáleného auta! Matka ji tam nechala a šla nakupovat

Autor: rc - 
1. srpna 2015
16:52

Nenechávejte děti ve vedru zavřené v rozpálených autech. Ta varování se stále opakují, někteří rodiče jich však nadále nedbají. Je to i případ nezodpovědné matky, která tento týden nechala svou dvouletou dcerku v autě v New Jersey. Snaha o záchranu holčičky je zachycena na videu, které se objevilo na Facebooku.

Třicet stupňů vedra. Tmavý vůz a přeplněné parkoviště před nákupním centrem. Matka dvou dětí vezme pouze jedno z nich a jde si v klidu nakoupit do obchodu.

Druhou dvouletou holčičku nechá v klidu v autě. Zoufalé dítě začne plakat a tím si zachrání život. Za pláčem okamžitě utíkají kolemjdoucí a mladou holčičku se snaží dostat ven skrze otevřené okénko. Duchapřítomně zavolají policii. Mají strach, aby to nedopadlo jako v jiných odstrašujících případech, kdy se děti v autech doslova upekly.

Tentokrát to skončilo dobře. Po příjezdu policie se podařilo splavenou a uplakanou holčičku dostat z vozu. Matka Chaeyoung Lim-Kim poté v klidu přišla s nákupním košíkem k vozu. "Je to vaše dcera?! Vy jste ji nechala v autě!" řekla matce policistka. "Promiňte, promiňte!" opakuje zoufale matka. "Ne! Žádné promiňte, ona mohla zemřít!" nemaže se s ní policistka. Nezodpovědná matka skončila ve vazbě a malá holčička v nemocnici, kde si ji převzal otec. Později byla matka propuštěna, ale dostala předvolání k soudu.

Podobný případ se nedávno odehrál v Americkém Ohiu ve městě Owasso. Matka dvou dětí Hannah Secondiová jede v strašlivém horku nakupovat. Téměř dospělou dceru vezme s sebou do krámu, ale roční miminko nechá v rozpáleném voze. To začne plakat a pomalu kolabovat, když si všimnou kolemjdoucí a přispěchají na pomoc. Ti zavolají i policisty.

Když se Secondiová vrátí k autu, sesype se. "Ó můj bože! Ó bože! Nemůžu uvěřit, že jsem tohle udělala! Bože!" brečela matka.  "Bože! Dýchá?! My jsme ji tam zapomněly! Mě to tak mrzí!" propukne v pláč. Policisté ženu obvinili z ohrožení dítěte.

Není však třeba pro takové případy chodit daleko. I na Slovensku došlo toto léto k zapomenutí dítěte v autě. Ve strašlivém vedru v Nitře. Otec Jozef vyrazil do práce, svou dceru nechal v rozpáleném voze přes poledne na parkovišti. Na taktéž dvouletou Kristínku si vzpomněl až kolem půl třetí odpoledne.

Dvouleté děvčátko ve voze zemřelo. "Když na místo dorazili záchranáři, děvčátko již nejevilo žádné známky života," uvedl pro TV Markíza mluvčí záchranářů Boris Chmel.

vladka.65 ( 1. srpna 2015 20:36 )

o té ženské si myslím své,ale vy v redakci nejste o moc chytřejší !....tmavý vůz?.... takže stříbrná barva je tmavá ?

smeagol ( 1. srpna 2015 18:42 )

 Rekla bych, ze povsechne jde IQ lidstva do p*dele.

dzambulka007 ( 1. srpna 2015 18:31 )

Jestli jsem ochotna u chlapa připustit, že dítě opravdu v autě zapomněl, tak u ženské to vylučuju. Krávě se nectělo tahat s dvěma děckama, tak si myslela, že si to tak usnadní. I kdyby nebylo vedro, tak snad dítě musí mít strach.

martin-heidegger. ( 1. srpna 2015 17:03 )

Zoufalý boj? To ten nadpis patřil asi k jinému článku.

Zobrazit celou diskusi