Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Tvrdé boje s uprchlíky: Policie vytáhla na běžence slzáky a obušky!

Autor: ČTK - 
31. července 2015
10:12

Stovky nelegálních imigrantů se v noci na pátek opět pokoušely dostat z Francie do Británie tunelem pod Lamanšským průlivem. Policejní zdroje hovoří o 1000 až 1400 zmařených pokusech. Běžence rozháněli policisté.

Policie v noci zatkla na třicet běženců, nikdo přitom nebyl zraněn. U terminálu, kde se odbavují vlakové soupravy přepravující automobily podmořským tunelem do Anglie, byl ráno podle agentury AFP klid. Stály zde nejméně čtyři policejní automobily. "Dorazily posily, ale tlak migrantů stále trvá. Je stále těžké to zvládat," řekl AFP jeden z více než 400 policistů, kteří tunel "brání".

Francouzské ministerstvo vnitra v minulých dnech uvedlo, že už dva měsíce registruje každou noc 1500 až 2000 pokusů stovek převážně afrických imigrantů dostat se do Británie. O život přitom již přišla desítka běženců. Paříž a Londýn hledají společně způsoby, jak situaci vyřešit.

Běženci dříve ve větší míře využívali k útěku do Anglie místní přístav, ale ten úřady začátkem června obehnaly vysokým plotem s ostnatým drátem a různými zátarasy. Okolí ústí tunelu, kterým se z Calais do Folkestonu přepravují kamiony na vlakových soupravách a kterým jezdí z Paříže do Londýna osobní rychlovlaky, je také oploceno, ale je těžké místo uhlídat vzhledem k jeho velikosti. Oblast terminálu o rozloze 650 hektarů má plot o délce 28 kilometrů.

joudajoudovy ( 3. srpna 2015 13:22 )

vyslovim to, co se vlady, statni urednici, nadace i spolky, krom zemaka, ktereho nemusim, boji rici.... mne osobne je fuk, zda uprchlik je krestan, juda, muslim, hare krisna, jehovista, nebo bily, cerny, zluty, cerveny. mne zajima, zda uprchlik ma vzdelani, zacleni se do evropske spolecnosti, napomuze ekonomice a prijme, bez rvani o diskriminaci, pracovní navyky i s podradnou praci. pokud do jednoho roku neuspeje, at tahne na rodnou hroudu. tito "typci", kteri zaplavuji evropu, postradaji i zaklady hygieny a pouze umi natahovat dlane. nikdy pro danou zem nic neprinesou a budou, i s cleny rodiny, ktere dodatecne pritahnou, parazitovat na socialnich davkach. vzniknou getta a vzroste kriminalita. EU by od USA mela zadat nahrady skod, ktere svoji politikou zpusobila a zpusobuje. pouze dobyva cizi uzemi, svetu prinesla ekonomickou krizi, vydelavaji na zbranich i proslych potravinach. nejen, ze rozes-r-a-li afriku, dalny vychod, ale v pruseru je i indie, kde zemedelcum prodava karcinogenni hnojivo a geneticky upravovane osivo, kteremu se v danem klimatu nedari. zemedelci musi hradit vysoke uvery a hladovi. otravena je puda i voda. lidi a zvirata maji rakovinou i narusenou genetiku. vse americke je zrudne. pouze ze vseho chteji vytezit prachy. dnes se vi, ze jiz pred valkou vedeli o nacistickych praktikach, kdy hitlerovi prodavali otravny plyn ci outsourcingovali pocitace pro koncentraky. a co ford? Co znamena americky sen? na vsem zbohatnout, vse znicit, vyrabovat bez ohledu na lidi, prirodu a zvirata. nerad bych se dozil doby, kdy moje vnoucata budou emigrovat do ciny ci ruska. tam si tento ksindl nedovoli vkrocit.

fastsvk ( 1. srpna 2015 12:44 )

nechcem teraz povedat ze mam problem s krestanstvom len je trocha o nicom ked niekdo prosi boha o pomoc a na druhi den praje niekomu smrt len za to ze ma inu farbu

fastsvk ( 1. srpna 2015 12:35 )

100% krestania co vychovavaju deti vedene k sikane ktora nadchadza hlavne kvoli vymivaniu mozgov(tv,hry od 15-18 ktore hraju uz ako 5 rocni) s celej triedy si vyberu niekoho kdo vycnieva takze je podla nich normalne ked zbadaju decko na vozicku ci aziata alebo dajme tomu decko s krivim nosom(vzhlad hra najveciu rolu) ze mu spravia kvoli tomu za co nemoze peklo zo zivota (ucitelia sa tiez zviknu pridavat) tak to je k slovensku a urcite aj cesku a teraz imigranti prajete im smrt ( napr. v jednej diskusii jedna silno veriaca zena napisala ze nech ich vyvrazdia inak jej urcite rodinu pozabijaju...) ako neviem ked som si to precital tak karmicky by si zasluzila ona kedze 2. praje smrt berete ich za nieco menej no mne s toho hodi sa na vas jedna veta od raggae spevaka od ktoreho som si pustil dokopi asi 3 pesnicky ktora sa hodi na vas pani krestania s hovnami v hlave "hitler neni mrtvi,jeho deti jeho nazor zdili"

asiblazen ( 31. července 2015 22:21 )

jo.a hlavně je tahejte už z moře - nechte je dojít sem, a tady jim stříkejte slzák - to je logika na pos.ání. ať si zkapou už tam, vy humanisti. mravence taky zašlápnu a nedám ho před práh, že

Uživatel_1339522 ( 31. července 2015 21:33 )

 Postřik škůdců

Zobrazit celou diskusi