Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Argentinská poslankyně vytáhla prso: Kojila dceru během rokování parlamentu

Autor: bop - 
25. července 2015
11:31

Poslankyně a aktivistka za lidská práva Victoria Donda Perez (37) má opravdu dobře zmáknutý multitasking! Otázku, kterou řeší mnoho žen, totiž jak skloubit kariéru a rodinu, vyřešila po svém: Věnuje se obojímu najednou. Její holčičce Trilce je teprve osm měsíců, a tak potřebuje všechnu pozornost, kterou jí máma může dát.

Perez se v roce 2007 stala nejmladší ženou v argentinském kongresu. Její kojení ale rozdělilo veřejnost na dva tábory: Jedni oslavují její odvahu, feministický přístup a propagaci kojení na veřejnosti, druzí považují krmení dítěte z prsu před kolegy v budově Národního kongresu za nevhodné.

Život Victorie Perez je přitom jako z dramatického románu: Narodila se v zadržovacím táboře ESMA v Buenos Aires jako jedno z asi 500 dětí zmizelých politických vězňů během špinavé války, která v Argentině zuřila v letech 1976 až 1983. Děti těchto nežádoucích rodičů byly uneseny a registrovány pod falešnými identitami.

Kvůli tomu do 23 let Perez neznala totožnost svých biologických rodičů, dětství strávila v náhradní rodině. Ve 23 letech podle testu DNA konečně zjistila, že její rodiče "zmizeli" kvůli levicovým politickým názorům. Jejich život a smrt jsou však stále zahaleny rouškou tajemství, ale předpokládá se, že byli popraveni během politických čistek.

Ironií osudu byl její strýc z otcovy strany námořní důstojník a nesl přímou odpovědnost za zadržovací střediska ESMA. Podílel se dokonce na uvěznění, mučení a zabíjení svých vlastních rodičů!

Možná i kvůli tak pohnuté minulosti neodloží dcerku ani během rokování v parlamentu.

19.3.1977 ( 25. července 2015 23:22 )

 koukam tady je bud sama buzna nebo asi samej mamanek ale spis mamanek volove je to lidske!!!!mamankove !!!!!!!

jana95 ( 25. července 2015 14:39 )

Ty chodíš pít za dveře, aby tě nikdo neviděl?

jana95 ( 25. července 2015 14:35 )

Hihi, vážně si myslíš, že dítě té poslankyně celý den leží vedle ní v lavici Děti se ke kojení nosí, nejspíš jí ho přinesla pečovatelka. Až si chlapi prsa přestanou nárokovat, tak kojení nikomu divné nepřijde. Jasně že s ohledem na přecitlivělé okolí, které nedopřeje jídlo dítěti a má zvrácené erotické představy, bych zvolila přikrytí plenou či se otočila popř poodešla do ústraní, pokud by šlo o nějaké oficiálnější místo. Ale parlament kde sedí x hodin, třeba to zrovna bylo důležité jednání a těch 10 min krmení bylo rychlejší než samotný přesun do ústraní. Ale fakt nechápu, co na tom cumlaní spatřujete divného. Vždyť v tom okamžiku je miminko nejspokojenější i se tak tváří a pokud vás to chlapi aspoň trochu uklidní, tak technika miminka je jiná, zdaleka ne tak příjemná jak od vás pohoršených či újmou trpících.

bizon_pepa ( 25. července 2015 14:06 )

Když oni většinou při tom kojení nemaj moc hezký kozy. Sice jako vozy,ale.....

bizon_pepa ( 25. července 2015 13:59 )

Nesouhlasím se tebou. Jednou jsem zažil, když si blbka vytáhla kozu u stolu, kde sedělo cca 15 lidi, vč,žen. Rázem utla veškerou debatu, protože ostatní nevěděli, co dělat. Jestli se s ní můžou bavit, nebavit, na kozy koukat, nekoukat..... Když už tam musí tahat kindra, tak je to zřejmě ohromný problém odejít stranou. A stejná blbka je i tahle poslankyně. Za tu chvilku, kdy by odešla do kanceláře by se nic nestalo. A za b, pro dítě je to ohromné dětství ležet vedle lavice.

Zobrazit celou diskusi