Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Muže u Austrálie zabil žralok. Fanning, který minulý týden útok přežil, už opět surfuje

Žralok bělavý (ilutstrační foto)
Žralok bělavý (ilutstrační foto)  (Autor: Profimedia)
Autor: ČTK - 
25. července 2015
10:23

U břehů australského ostrova Tasmánie zabil v sobotu žralok muže, který se tam potápěl s dcerou. Podle australských médií pomoc přivolala dívka, která vystřelila světlici. Do australských vod se zároveň vrátil surfař Mick Fanning, který přežil střet se žralokem před šesti dny v Jihoafrické republice.

Trojnásobný mistr světa Australan Fanning se střetl se žralokem při závodech J-Bay Open a jeho únik zaznamenaly kamery. Tvrdil, že žraloci byli dva a že jednoho zahnal kopem nohy do hřbetu. Závody byly kvůli incidentu zrušeny. Dnes na Instagram umístil svou čerstvou fotografii, na níž je zachycen ve vodách u Nového Jižního Walesu.

Pro muže, který si vyrazil s dcerou potápět u Tasmánie, ale incident skončil tragicky. Podle australských sdělovacích prostředků na něj dnes zaútočil čtyři a půlmetru dlouhý bílý žralok. Dcera se v té chvíli potápěla pro lastury a útok viděla. Vynořila se a podle listu The Mercury se jí podařilo vypálit světlici a upozornit čluny v blízkosti.

Žraloci se běžně pohybují v blízkosti australských pláží, ale na lidi neútočí často. Naposledy byl útok na člověka zaznamenán v únoru, kdy se stal obětí japonský turista. Napadl ho čtyřmetrový bílý žralok a jednačtyřicetiletý Japonec, který surfoval u břehů Nového Jižního Walesu, přišel o obě nohy.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi