Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Dvouletou dcerku zapomněl v rozpáleném autě: Zemřela horkem na Slovensku

Holčičku v autě zapomněl její dědeček. (Ilustrační foto)
Holčičku v autě zapomněl její dědeček. (Ilustrační foto)  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: lm - 
22. července 2015
18:41

Další obrovská letní tragédie. Ve slovenské Nitře našli v zaparkovaném autě nehybné tělíčko dvouleté holčičky. V autě ji nejspíš zapomněl vlastní tatínek. Malá Kristínka podlehla vysokým teplotám uvnitř vozu.

Oznámení o nehybné holčičce v zaparkovaném osobním autě policie přijala ve středu krátce před 15. hodinou. I když policisté byli na místě za několik málo minut, malé Kristínce (†2) už nebylo pomoci. Podle posledních informací byla holčička v autě od rána.

Kristínku v autě zapomněl její tatínek. Co se stalo? "Otec měl odvézt dítě do jeslí, ale zapomněl na ni. Vzpomněl si na dítě odpoledne," řekla serveru Čas.sk. paní, která byla odpoledne u auta. "Otec dítěte se psychicky zhroutil," dodala. Podle sousedky krátce poté vyběhl z domu a nešťastně křičel: "Já jsem ji zabil."

Matka holčičky se u auta zhroutila a zkolabovala. Museli ji ošetřit záchranáři. "Policie zahájila trestní stíhání pro zanedbání péče o dítě. Vzhledem ke stavu vyšetřování policie nebude poskytovat informace," informovala krajská policejní mluvčí Božena Bruchterová.

Auto se rozpálí za pár minut!

Nechat dítě v autě zaparkovaném před obchodem jen pár minut? Hrozí mu smrt! I když auto vychladíte, tak po deseti minutách na přímém letním slunci se v něm teploty šplhají ke čtyřiceti stupňům Celsia. Během půl hodiny pak až k padesátce.

„Kojenec by za takový čas při dané teplotě mohl i umřít. Starší člověk by zkolaboval,“ vysvětlil Blesku Ondřej Kubínek, lékař ze záchranné služby. Půlhodina v autě bez tekutin je podle odborníků zcela dostačující k vážným zdravotním problémům i pro jinak zdravého člověka.

Za hodinu se pak interiér auta, zvláště černé barvy, dokáže ohřát až na 70 stupňů Celsia. Proto nikdy nenechávejte v odstaveném voze děti či zvířata!

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

majkl ( 23. července 2015 11:05 )

Udělal bych mu úplně to stejné. Pak bych ho ale uzdravil a postupně mu třeba po 14 dnech odřezával končetiny. Pak bych ho zakopal parchanta. Že zapoměl??? Co to je proboha za bobost. Udělal to naschvál.

kvik.kvak. ( 22. července 2015 22:19 )

RIP maličká.

kvik.kvak. ( 22. července 2015 22:12 )

...že....

kvik.kvak. ( 22. července 2015 22:09 )

Slováci píšou taky, že otec. Bordel, u fotky píše Blesk, žý děda.

kvik.kvak. ( 22. července 2015 22:04 )

Kdo ji zapomněl, otec nebo děda? Na nově stojí, že děda. Na místo do jeslí zaparkoval před hospodou a dal si oběd? V 7 nebo 8 ráno? To nasával od rána a po obědě si na malou náhodou vzpomněl?

Zobrazit celou diskusi