Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Zmizelí Češi jsou na jihu Libanonu: Únos byl pečlivě naplánován, píšou tamní média

Autor: dce - 
20. července 2015
13:13

Unesení Češi se podle libanonských bezpečnostních složek nacházejí na jihu Libanonu. Oficiální zdroje se k těmto informacím odmítají vyjádřit. Celou událost ale stále obepíná clona záhad. Jedno je jisté – celá akce byla pečlivě připravena. 

Pět Čechů zmizelo v Libanonu v sobotu ráno. Ve voze, ve kterém po zemi cestovali, zůstaly všechny jejich osobní věci, cennosti i doklady. A po pěti mužích a jejich řidiči ani stopy, nyní po nich pátrá policie, armáda i tajné složky.

Jenže libanonská média, která odkazují na bezpečnostní zdroj, tvrdí, že Češi, kteří byli uneseni na severovýchodě Libanonu, jsou už na jihu země. Proč právě tam, to už nedodávají. Oficiální zdroje se k této informaci odmítají vyjadřovat. Stále se pracuje s variantou únosu, jaký osud ale Čechy v takovém případě čeká?

Už fakt, jak pečlivě byl celý únos naplánovaný, nehovoří v prospěch složek, které po Češích pátrají. Věci v autě nebyly rozházené, spíše jako kdyby auto opustili jen na pár minut. Zůstaly zde ale doklady, což podle informací libanonského listu L'Orient-Le Jour hovoří právě o únosu – má jít o jasnou zprávu pro policii.

Pokud byli únosci připraveni své oběti zajmout takto nepozorovaně, je téměř jisté, že je nebude lehké najít. Pět Čechů navíc jelo do země natáčet reportáž o zázemí rodiny Alího Fajáda, který byl v Česku zatčen kvůli obchodu s teroristy, navíc zde už dříve natočili reportáže o životě uprchlíků a bojů u syrské a severolibanonské hranice. Fajád sám se ale od celé věci tvrdě distancuje.

Jeden ze zmizelých mužů ale pracoval na jeho případu jako advokát, druhý jako překladatel. Fajád o cestě pětice Čechů věděl a znal i její cíl.

akko ( 20. července 2015 18:14 )

Do takovych ***.i sveta jede jen blazen...Ikdyz vim,ze kazdy z nas chce delat svou praci,ale nez abych jel do takove zeme...to radeji budu psat kucharku...tam je to plne fanatiku a priblblych muslimu,kterym nezalezi na lidskem zivotu..hlavne ta jejich priblbla vira,ta uz zpusobila mnoho utrpeni... snad vse dobre dopadne...

villi ( 20. července 2015 18:02 )

DEJTE S TĚMI DEBILY POKOJ !!!! A NEDĚLEJTE Z NICH CELEBRITY !!! AŤ TAM ZDECHNOU !!!

demon.hk ( 20. července 2015 15:12 )

Kdo ví, co tam jeli ve skutečnosti dělat. Třeba dojednat obchůdek kolik dají, když naše vláda pustí toho jejich teroristu. Už bych se nedivil ničemu, když jich do Evropy vědomě pouštíme tisíce. Každopádně líto mi jich není, ať už tam dělali cokoli. A zase můžete můj příspěvek smazat, jako se to tady běžně dělá kdekomu!

lihocech ( 20. července 2015 14:21 )

Pouze informují, nic nehrotí.

Zobrazit celou diskusi