Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Při nehodě si uřízl ruku: Měsíc ji musel mít přišitou k noze!

Autor: dce - 
19. července 2015
14:04

Medicína občas dokáže neuvěřitelné věci, až se člověku tají dech. V Číně museli mladému muži ruku přišít na celý měsíc k noze. Z fotografie se člověku dělá mdlo - vypadá jako extrémní pokus šíleného chirurga. Muži tento zákrok ale zachránil ruku!

Zhou z centrální Číny si při práci na cirkulárce uřízl levou ruku v zápěstí. Vypadalo to zoufale - Zhou o ruku málem přišel. Lékaři ale použili techniku, která se často nevidí. Ruku připojili muži na cévy na pravé noze! A museli jednat rychle - bez krevního toku by ruka brzy odumřela.

A pak se měsíc čekalo. Na co? Až se Zhouovi na paži zahojí potrhané nervy a šlachy. Poté mu lékaři ruku během desetihodinové operace zase přišili zpátky. Zhou má před sebou dlouhou rekonvalescenci, ale už teď může trošku hýbat prsty!

Tuto operaci v čínské nemocnici mají už vyzkoušenou - poprvé ji provedli v roce 2013, kdy muži přišili pravou ruku k noze opět ze stejných důvodů - aby měla paže dost času na to, zregenerovat se.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

ruudazvostravy ( 19. července 2015 15:12 )

 Paráda,vot teťka se páni nemusej bát zanášet vajce do cyzýho hnízda.Dyš je stárka přystihne a ušmykne jým gule,tak jým to ranhojyčy přykurtujou na pár pátků k podebraný patě a pak to zas daj do latě a čů*rák bude moct plyvat znova jak vo žyvot.

Zobrazit celou diskusi