Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Kdo je bez viny, ať hodí kamenem? Věřící v kostele bušili do vraha křížem, málem zemřel

Autor: mb - 
17. července 2015
17:57

Šokující případ násilí se stal v katolickém kostele Panny Marie Matky církve v kolumbijském městě Montería. Muž zabil přímo v chrámu tamního kněze Luise Pereiru (†79), věřící se jali vraha lynčovat přímo ve svatyni. Na Ježíšovo „kdo je bez viny, ať hodí kamenem“ zcela zapomněli…

Podle prvních zpráv se muž chystal v kostele krást, ale stařičký farář ho vyrušil. Situaci zloděj vyřešil tak, že zasadil knězi dvě bodné rány. První směřovala na hlavu, ale druhá již zasáhla krk a kněz na místě zemřel… Zloděj, který byl zřejmě pod vlivem drog, pak knězi vydloubl oči a utekl k hlavnímu oltáři, kde křičel, že je bůh.

Spravedlnost vzali do vlastních rukou

Jenže tam šílence objevili věřící a spravedlnosti se chopili sami. Vyzbrojili se lopatami a muže začali mlátit hlava nehlava, jeden z rozvášněných farníků dokonce použil těžký kříž.

Na místo dorazila i policie, ale jen stěží odrážela útoky věřících. Vrah mezitím pobíhal po kostele jako divoké zvíře, které se chytilo do pasti… Policie nakonec zavolala posily, muže vyvedli ven a utvořili kolem něj živý štít. Místní totiž na vraha stále doráželi a někteří po něm dokonce házeli kamení! Ježíšova slova o odpuštění a „kdo je bez viny, ať hodí kamenem“, byla ve víru vášní zcela zapomenuta.

Upozorňujeme, že následující záběry jsou drastické. Nedoporučujeme osobám se slabší povahou (18+).

Video Věřící chtěli umlátit vraha lopatou. - Youtube
Video se připravuje ...

Oblíbený kněz

Kněz se narodil ve Španělsku, ale od roku 1968 žil v Kolumbii. V letech 1995–1997 byl dokonce zvolen starostou města Montería, ale pak se vrátil ke svému povolání kněze. Jelikož v kostele došlo k vraždě a brutálnímu násilí, mše se v něm nyní sloužit nemohou a zůstává uzavřen, dokud nebude znovu vysvěcen.

Mezitím Biskupská konference Kolumbie vydala prohlášení: „Odsuzujeme násilí, které často zasahuje naše města, naši zemi. Je to důsledek morálního a sociálního úpadku, obětí se dnes stal jeden z našich kněží.“

turan ( 18. července 2015 06:45 )

Mali ho tak "demokraticky" potrestať ako Brejvika v Nórsku-zapísať na univerzitu!

evita5555 ( 17. července 2015 21:14 )

Policajti sa zachovali správne. Ten vrah mal ale poriadne tuhý korienok.

cococo ( 17. července 2015 20:03 )

Málem zemřel? Vypadá dost vitálně. Zlatý zákon "oko za oko"

mikade ( 17. července 2015 19:52 )

To je OK.

mesalina ( 17. července 2015 19:29 )

co s tím má co dělat,"kdo jsi bez viny...? určitě se do něho nepustili samí vrazi

Zobrazit celou diskusi