Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Mladá imigrantka se na Angelu Merkel nezlobí: Zažila jsem horší věci, říká Palestinka!

Autor: vk - 
17. července 2015
17:56

„Zažíváme těžké časy, naše rodina je před deportací zpět do Libanonu,“ plakala před německou kancléřkou Angelou Merkel (61) Palestinka Reem (14) z uprchlické rodiny. Pro televizi ARD se dívka svěřila, co při setkání s nejmocnější ženou světa prožívala…

„Poslouchala. Pak k tomu řekla i svůj názor. To je podle mě v pořádku. Musím se s tím nejdříve sama vyrovnat a doufám, že z toho (vystoupení v panelové diskuzi, pozn. red.) něco bude,“ řekla dívka, která doufá, že v Německu, v němž žije s rodinou už od roku 2011, bude moct zůstat. „Chtěla bych studovat a jednou udělat něco proto, aby naše budoucnost byla lepší,“ svěřila se se svými plány Reem.

Na Angelu Merkel se ale děvče vůbec nezlobí, zažila totiž o dost horší věci: „Zažila jsem válku i nejistotu, a jsem tedy šťastná, že tu můžu být. Tady je klid a bezpečí. Stále sice občas pociťuji strach, ale už je to lepší.“


S kancléřkou se mladá Palestinka setkala v severoněmeckém Rostocku v rámci kampaně s názvem „Dobrý život v Německu.“ Tam Reem Merkel vyprávěla o strastech azylového řízení i o obrovském strachu z vyhoštění. Když se rozplakala, Merkel se ji snažila utěšit a hladila ji po zádech. K problematice uprchlíků ale oznámila, že Německo všechny běžence přijmout nemůže. Za to si od některých vysloužila Merkel kritiku, že byla na dívku moc tvrdá. Jiní zase kancléřku chválili za to, že se citlivému tématu nesnažila vyhnout.

 

nmlk ( 17. července 2015 21:42 )

A Angela se k tý holčině chovala úplně normálně, slušně.

nmlk ( 17. července 2015 21:29 )

Naprostý souhlas s Angelou, nepatří sem a navíc, místo kupy dětí, ať se raději snaží něco dělat, aby nemuseli utíkat za lepším. Oni si představují, že je Evropané budou živit!!!! Nakonec se odvděčí islamizací a terorismem. Je jich strašně moc, valí se sem bez dokladů, bez víz. Jsou nemocní - AIDS, tubera, žloutenka.

joun ( 17. července 2015 21:15 )

Nevím, jak přesně reagovat, když jsem sám trochu cizincem v Česku/Čechoangličan/a převážnou většinu svého života jsem tady nežil. Je tady názor na bezproblémové přijímání Ukrajinců a Vietnamců, no k Ukrajincům se vyjadřovat nemůžu, protože jsem se se žádným nesetkal. K Vietnamcům ano a pozitivní vyjádření to nebude. Udělali jsme si výlets mou přítelkyní na hranice Čech a Německa. Je tam rozsáhlá vietnamská tržnice, o kvalitě se vyjadřovat nebudu, ale nic takového jsem v životě neviděl, a to žiji v Londýně a mám bohaté zkušenosti s arabskými obchody. Ty jsou vždy perfektně čisté a zboží naprosto solidní, včetně účtenky jako daňového dokladu/i když si koupíte jenom balenou vodu/. U Vietnamců jsem se s ničím takovým nesetkal. Moje přítelkyně nemluví česky, pouze anglicky a když to slyšeli Vietnamci v té tržnici, pozvali ji kamsi na prohlídku zboží a tam ji zavřeli mezi kontejnery. Tweprve když jsem začal alarmovat policii, tak ji nějakým tajným vchodem vypustili. Tak toto by se nikomu v Londýně stát nemohlo. Tak proč Češi tak rádi vyzdvihují Vietnamce, když se na nich pouze obohacují a to dost drasticky? Může mi někdo odpovědět?

plzenska ( 17. července 2015 20:30 )

Myslím, že pro nikoho z nás není problém přijmout Ukrajince a Vietnamce, ti se přizpůsobí a nic si nesnaží vynucovat. Muslimové problémem je vaše víra, vzdejte se okovů a budete svobodni ! Muslimové proč vás tu nechceme ? Protože islám !

plzenska ( 17. července 2015 20:26 )

Islám a muslimové nepatří do Evropy. Geny se nedají integrovat !

Zobrazit celou diskusi