Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Žilinou otřásly demonstrace: Slováci skandovali protiislámská hesla!

Autor: mb - 
11. července 2015
17:55

Zhruba čtyři stovky lidí dorazily do Žiliny, aby demonstrovaly proti uprchlíkům! V davu nechyběli ani členové extrémní pravice, kteří vykřikovali protiislámská hesla. Svůj nesouhlas přišli vyjádřit ale i členové extrémní levice, oba dva tábory musela oddělovat policie!

„Kvóty byly zatím zrušeny, protože Brusel se lekl aktivního odporu na Slovensku, v Česku a v Maďarsku. Nemysleme si, že pány v Bruselu myšlenka zničit Evropu přešla. Společně musíme ochránit Evropu a Slovensko před invazí imigrantů,“ soptil z pódia šéf krajní pravicové Lidové strany Naše Slovensko a hejtman Banskobystrického kraje Marian Kotleba. Z davu se pak začaly ozývat výkřiky jako „bude válka“ nebo „Slovensko nedáme“. Oproti předchozí demonstraci v Bratislavě však do Žiliny dorazilo o poznání méně lidí a zatím nejsou hlášeny žádné větší potyčky.

Imigranti vítáni

Jenže na stejnou dobu svolali protidemonstraci i příznivci multikulturní společnosti. „Chceme jim ukázat, že nácky v Žilině nechceme a tolerovat je nebudeme,“ řekl účastník opoziční demonstrace. Příznivci levice pak po městě rozvěsili plakáty, které „vítaly“ uprchlíky v několika různých jazycích.

Slovensko, „úložiště“ Rakouska?

Demonstrace se koná zrovna v době, kdy Slovensko souhlasilo s tím, že z Rakouska „dočasně“ přijme 500 uprchlíků a ještě zaplatí polovinu nákladů! „Jsme přátelé nejen v dobrých časech, ale i v těch špatných,“ okomentoval krok Slovenska ministr vnitra Robert Kaliňák.

evita5555 ( 12. července 2015 10:11 )

Nikto nie je rasista. Nech sa utečenec riadne prihlási na hraniciach, požiada o azyl, nech preukáže, čím môže byť prínosom pre našu krajinu, alebo nás chce iba vyciciavať a potom máme právo v azylovom konaní rozhodnúť ako suverénny štát, či mu azyl udelíme alebo nie. Tieto etniká si svojou bezohladnosťou už poničili svoje vlastné územia a teraz chcú aj Európu. A keď aj tú "vybývajú", pôjdu ďalej. Američania ich podporujú, lebo vedia, že na nafukovacích člnoch k ním asi ťažko priplávajú.

evita5555 ( 12. července 2015 10:04 )

A to ste ešte asi ani nepočuli vyhlásenie jedného domestikovaného islamistu vo Francúzku, ktorý sa domáhal, aby sa menej používané a zanedbané kostoly vo francúzku prerobili na mešity, lebo sa im zdá, že tých 5 tisíc, ktoré tam už majú, je pre nich málo, zrejme počítajú s masívnym prílevom islamistov. No, máme sa aj my na čo tešiť a môžeme očakávať, že zopár nás poletí do vzduchu, ak sa niektorý z nich rozhodne stať mučeníkom.

woafn ( 12. července 2015 07:14 )

Nadhera !! Absolutne super !!1 Jedine strany ultrapravice mohou zachranit Evropu. Takze pratele zaciname !!! Byla zalozena nova strana WOA FRONT NATIONAL, ktera je ceskou verzi strany FRONT NATIONAL Marine LE PEN ve Franci. Mame vam opravdu co nabidnout, Nasim hlavnim cilem je zajisteni DOKONALE BEZPECNOSTI NASICH OBCANU A NASI VLASTI pred touto PRIVANDROVALOU SEBRANKOU !!!! Nasim prvnim cilem je plny Vaclavak a po te milionova demostrace na Letne !!!! Tak co, Bohusu? Myslime, ze rad das ZPATECKU, jinak proste Tvoje politicka kariera KONCI !!! Behen nekolika dni bude spustena nase nova web site. Zatim je mozny kontakt emailem na woafn@europe.com.

zlymikes ( 11. července 2015 20:18 )

Naši "bratria" jsou už daleko před námi, ve všem, třeba i v řešení otázky cikánů či registračních pokladen. Měli bychom se od nich učit a třeba také vyjít do ulic místo poslouchání hezkých řečí olysalého chameleona.

Zobrazit celou diskusi