Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Islámské gestapačky z jednotek al-Khansa: Za špatné oblečení ženy bičují

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: haj - 
11. července 2015
16:43

Bičují ženy za to, že promluví nebo že jim je skrz závoj vidět do očí. Každého špehují a za jakoukoliv malou chybičku bez váhání krutě mučí. Řeč je o „islámských gestapačkách“ jednotek al-Khansa, které mají na starosti dodržování zákonů šaría.

Islámský stát převzal kontrolu nad městem Makhmur v severním Iráku. Jako všude, kam bojovníci ISIS přijdou, nastane krutý teror. Popravy mužů, znásilňování žen a dívek a únosy mladých panen, ze kterých džihádisté udělají své sexuální otrokyně.

Dvě mladé dívenky, sestry Sabiha (18) a Sajida (16) Osmanovy, byly od rodiny uneseny uprostřed noci. Teď jsou pravděpodobně prostitutkami v centrále Islámského státu, městě Rakka.

V tomto pekle na zemi, kde platí tvrdé islámské zákony šaría, žije zhruba 100 tisíc žen, se kterými se zde jedná jako s odpadem. Musí být zahaleny od hlavy až k patě a i v těch největších vedrech musí mít na sobě černé rukavice a na obličeji tři závoje.

Ven z domu nikdy nesmí bez mužského doprovodu. „Nemáme žádnou svobodu, nesmíme vyjít na balkon nebo se podívat z okna. Ženu zatknou, pokud má na sobě parfém nebo když zvýší hlas. Ženský hlas nesmí být slyšet,“ vylíčila v dokumentu britské televize Channel 4 bývalá učitelka ze Sýrie, která je ve městě vězněná.

Pokud by si některá z dam dovolila přísné podmínky porušit, nehrozí jim ale jen vězení, nýbrž i kruté mučení, například veřejné pohřbení zaživa v písku. Městu vládne nemilosrdná policie, sbor al-Khansa podobný fašistickému gestapu, ovšem složený pouze z žen.

Úkoly „gestapaček“ v al-Khanse jsou různé, některé vedou nevěstince, kde prodávají nevinnost mladých dívek a nutí je se vyspat za měsíc zhruba se 100 muži. Některé zase pracují jako tajné agentky, kdy předstírají obyčejný život ženušek v domácnosti, aby odhalily jakýkoli odpor proti režimu.

Další náplní jejich práce je bez kapky slitování mučit ženy kvůli sebemenšímu provinění. „Řekly, že moje oči jsou vidět skrz závoj. Byla jsem mučena. Bičovaly mne. Teď některé z nich trestají ženy kousáním. Dávají vám na výběr mezi pokousáním a zbičováním,“ dodává žena o děsivých praktikách.

„Islámské gestapačky“ kontrolují i projíždějící autobusy, a pokud v nich objeví nějakou ženu, která nebyla oblečena podle pravidel, vyženou všechny cestující ven a autobus nedostane povolení pokračovat v jízdě. Řidič může být dokonce zbičován za to, že takovou ženu nechal nastoupit.

Za práci v al-Khanse dostávají ženy na poměry Islámského státu velmi štědrý plat (okolo 3 761 Kč). Mezi těmito „gestapačkami“ jsou i některé zradikalizované ženy ze západu, například z Velké Británie. Syřanka Umm Abaid z Rakky také patřila k al-Khanse.

V dokumentu pro Channel 4 vyprávěla, že žila zcela normálním životem, dokud teroristé z Islámského státu město nezabrali a nezavedli zde šaríu. Poté ji její manžel, který se k džihádistům sám přidal, nutil k přijetí hrůzné filozofie ISIS. 

„Přidala jsem se k jednotce a měla jsem na starosti prosazování oděvních předpisů,“ líčí Umm Abaid. „Bičovaly jsme ty ženy, které porušily pravidla. Pak jsme zbičovaly i jejich mužského průvodce – bratra, otce nebo manžela.“

„I v době mimo službu, když jsem jela autem s mým manželem a viděli jsme špatně oblečenou ženu, zastavil a řekl mi, abych se o to postarala,“ popisuje žena. „Pamatuji si na jednu ženu, která šla se svým mužem. Na sobě měla roucho s obrázky. Zatkly jsme ji a odvezli na základnu al-Khansy. Zbičovala jsem ji vlastníma rukama,“ přiznala pro Channel 4 Abaid, která odletěla do Turecka poté, co se její manžel vyhodil do povětří a jeho kolegové z ISIS ji nutili, aby se jen pár týdnů po jeho smrti znovu vdala.

I přes všechny hrůzy, které se v Rakce odehrávají, sem stále přijíždějí muslimky z celého světa, které mají vymyté mozky džihádistickou propagandou a žijí v domnění, že se vdají za jednoho z bojovníků (kterého často poznají přes internet) a prožijí s ním pohádkový život. Jenže skutečnost je jiná, ženy se zhruba týden po svatbě musí rozvést a poté znovu a znovu vdávat.

 

funebrak ( 11. července 2015 19:53 )

Hele, lidi, vy tomu všemu věříte? Já teda po zkušenostech s bolševickou propagandou, s Ráááááádiem Svobodná Evropa a Hlas Ameriky a ČT teda ne.

mourovata.kocka ( 11. července 2015 18:01 )

A oni budou pracovat? Jako co? Sami máme svých půl milionu nezaměstnaných.

tggb ( 11. července 2015 17:54 )

a přitom je teďka ještě budem živit

hejhej ( 11. července 2015 17:41 )

Je to hrozné. Islámské zrůdy se tlačí do Evropy. Tato odporná verbež , vrazi, tyrani by se měla likvidovat jako potkani. Jejich hloupá víra nepatří do 21 století.

fiat ( 11. července 2015 17:33 )

Ale obdobně nelidsky se chovali před 70 lety i Němci, kteří jsou velmi disciplinovaní a dnes představují nejschopnějšího člena EU.

Zobrazit celou diskusi