Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Naštvaný grizzly vzal ve výběhu 25kilový kámen a hodil ho na návštěvníky. Zachránilo je sklo

Naštvaný grizzly vzal ve výběhu 25kilový kámen a hodil ho na návštěvníky.
Naštvaný grizzly vzal ve výběhu 25kilový kámen a hodil ho na návštěvníky.  (Autor: Reprofoto Youtube, archiv)
Autor: shp - 
8. července 2015
06:21

Tenhle grizzly dal jasně najevo, že o žádné další čumily u svého výběhu nestojí. Do tlap vzal 25 kilogramů vážící kámen a hodil ho po lidech. Ty zachránilo pětivrstvé tvrzené sklo.

Při incidentu, který se odehrál v minnesotské zoo, utíkaly od výběhu matky i děti s křikem. Hozený kámen a následný zvuk lámajícího skla je vyděsily.

Pětivrstvé sklo posloužilo jako štít,“ řekl manažer zoo Tony Fisher a dodal, že při incidentu nikdo nebyl a ani nemohl být zraněn.

Podle Fishera se prostě medvěd choval tak, jak ho to naučila příroda. „Nevěděl, co dělá. Medvěd se prostě zachoval jako medvěd,“ dodal.

Výběh je nyní od odvolání uzavřen, aby v něm mohly být provedeny všechny potřebné práce a opravy.

jana999 ( 8. července 2015 10:31 )

měl pravdu, proč má být celý život zavřený v kleci, v dnešní době když zvířata můžeme v televizi pozorovat v jejich přirozeném prostředí, je zoo opravdu přežitek, co kdo z toho má se koukat na otrávené a znuděné zvíře v kleci

naidka ( 8. července 2015 10:17 )

Miriam , kdyby si vědátoři přečetli celou diskuzi, tak by se na nás vybodli, jakože jsme na hlavu a bavit se s chybou.tretiho.uctu o chybách je irelevantní.

miriam ( 8. července 2015 10:09 )

No - taky si myslím, že v tomhle případě čárka být nemá... začíná mě to zajímat Není tu někdo, kdo by věděl určitě? Podle mne jde o výčet možností + máme ještě další eventuality, co tou potvorou udělat (pustit na svobodu, prodat do cirkusu, polepit výběh jednostranným zrcadlem...), nejen ty dvě vyjmenované, tj. podle mne fakt bez čárky. A to jak dle PČP, tak dle Jazykové příručky Ústavu pro jazyk český AV, asi by bylo celkem zajímavé položit ten dotaz JIM

naidka ( 8. července 2015 10:01 )

No, nechtěla jsem to napsat tak natvrdo , ale jeden trubec z celého úlu nakonec uspěje.

chyba.tretiho.uctu ( 8. července 2015 09:53 )

no ale to je hrozná urážka, protož je to ve skutečnosti samčí vůl, ale já jsem býk

Zobrazit celou diskusi