Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

V Nigérii se odpálila třináctiletá atentátnice: Nikoho dalšího nezranila

Tálibán obsadil školu v Pákistánu - zabili desítky dětí!
Tálibán obsadil školu v Pákistánu - zabili desítky dětí!  (Autor: EPA, Reuters, ČTK)
Autor: ČTK - 
7. července 2015
07:02

Třináctiletá dívka se v noci na dnešek zabila při nepovedeném sebevražedném atentátu před mešitou v druhém největším nigerijském městě Kano na severu země, kde řádí extremisté z islamistického hnutí Boko Haram.

„Vyhodila se do povětří. Nikdo další nic neutrpěl,“ řekl agentuře AFP policejní mluvčí. „Nejpravděpodobnějším terčem byla mešita, ale výbušniny se odpálily předčasně,“ dodal jiný policista. Atentátnice zahynula asi 200 metrů od mešity.

V neděli večer při výbuchu bomb u mešity a muslimské restaurace ve městě Jos v centrální Nigérii zahynulo nejméně 44 lidí a dalších 67 utrpělo zranění. Krveprolití zvýšilo počet obětí násilí za celý týden na 260 a na 520 od nástupu nového prezidenta Muhammadua Buhariho, který sliboval tvrdý postup proti islamistům.

Islamistické milice Boko Haram v rámci svého boje za vyhlášení státu s přísnými islámskými pravidly zabily na severovýchodě Nigérie od roku 2009 už nejméně 18 000 lidí. Svou aktivitu rozšířily i do sousedních zemí, Čadu, Nigeru a Kamerunu.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

milofr ( 7. července 2015 10:23 )

Jen víc takovejch blbek aby nemohli plodit další zlo

Zobrazit celou diskusi