Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Další šokující video ISIS: Teroristé zavraždili 25 lidí v amfiteátru

Autor: ČTK - 
4. července 2015
20:19

Teroristé z Islámského státu zveřejnili video s popravou 25 syrských vojáků. Hromadnou vraždu provedli v antickém amfiteátru v Palmýře. Záběry trvají zhruba deset minut a byly natočeny zřejmě krátce po 21. květnu, kdy islamisté toto starověké město dobyli. Vrahy jsou teprve dospívající chlapci, některým je nanejvýš 13 nebo 14 let.

Islámský stát na videu tvrdí, že jde o vojáky zajaté ve městě Homs. Zabíjení v amfiteátru se odehrává před černou vlajkou Islámského státu. Na jednom ze záběrů je vidět, že vraždění přihlíží na schodech amfiteátru stovky civilistů, mezi nimi i malý chlapec.

Radikálové krátce po dobytí Palmýry už v amfiteátru popravili 20 mužů. Podle syrských ochránců lidských práv, kteří situaci v zemi monitorují ze zahraničí, islamisté donutili obyvatele okolí vměstnat se do nitra stavby, kde je přinutili zabíjení přihlížet.

asijo ( 5. července 2015 05:09 )

Nechlastej ten krabičák na slunku,plácáš potom nesmysli a urážíš děti is vychované CIA.

tgbb. ( 5. července 2015 00:09 )

Kolik těchto individuí sem chce přitáhnout premiér Sobotka z vlády ČSSD? Pouze tisíc?

gogo ( 4. července 2015 22:04 )

Vražděním syrských vojáků je plněno přání Američanů, kterých je ISIS ve svém důsledku dítětem. Američané destabilizovali nesmyslným válčením celé oblasti středního východu i Afriky a my nyní sklízíme co oni zaseli. V zájmu Američanů je také likvidace Sýrie. Tak jako byla likvidace Iráku, Lybie, Afghanistánu atd. A hloupá Evropa, která si nevidí ani na špičku vlastního nosu, jim k tomu dělá posluhu..

Zobrazit celou diskusi