Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Terorista se vmísil mezi migranty! Komplic vraha z tuniské pláže míří do Evropy!

Autor: Petr Šour - 
4. července 2015
05:00

Evropo, měj se na pozoru! Vysoce nebezpečný terorista Rafík Tajari (28), komplic Seifeddine Yacoubiho (†24), který vystřílel pláž u tuniského hotelu, míří přes Středozemní moře na starý kontinent.

Tuniské tajné služby už potvrdily, že Yacoubi nejednal sám. Jeho komplicovi se podařilo po řádění v Sousse, které připravilo o život 38 lidí, převážně britských turistů, uprchnout do Libye. Tam se snaží vmísit mezi běžné migranty a na člunu přeplout Středozemní moře. Míří totiž do Evropy. Jde mu hlavně o to, aby unikl spravedlnosti, nebo má v Evropě další teroristické úkoly? To ukáže teprve čas.

To, že se Rafík Tajari snaží dostat do Evropy, potvrdila i jeho rodina. „Policie ví, že už dávno utekl. Tak proč nás pořád terorizuje a přepadá nás v našem domě?“ dodal Tajariho otec Mohammad (48), taxikář v hlavním městě Tunisu. Podle něj je jeho syn nevinný a s útokem na pláži neměl nic společného. Podle tuniské policie je Rafík Tajari po zuby ozbrojený a velmi nebezpečný. Je možné, že cestuje s dalším teroristou Mohamedem bin Abdallahem.

Ovládá tři jazyky

Rafík Tajari je nejstarší ze tří bratrů. Studoval mezinárodní obchod na univerzitě a hovoří anglicky, francouzsky a italsky. V roce 2012 prošel zkouškami na policistu, ale nikdy nedostal u ozbrojených sil práci. Naposledy pracoval v call centrech a jako účetní. Má silné vazby na rodinu a i ze zahraničí často volá rodičům. Teroristický výcvik získal v Libyi, kde podle otce dlouho pobýval.

Obyčejní Tunisané za tragédii nemohou, hoteloví zaměstnanci nás dokonce bránili, ačkoli jim šlo rovněž o život. Tak hovoří Britové, kteří přežili útok na pláži. A právě na podporu těchto bezejmenných hrdinů založil Nathan Priestley (21) internetovou sbírku. Úspěch byl nečekaný a už během prvních dnů na účtu přistálo v přepočtu několik set tisíc korun.

Video Děsivý 11minutový záznam ukazuje teroristovo běsnění v Tunisku. - Reprofoto youtube.com
Video se připravuje ...

hejhej ( 4. července 2015 11:11 )

Imigranti míří do Evropy ne z důvodu války( chlapi by měli válčit a ne utíkat), ale propagovat svoji násilnickou činnost za "podpory" Alláha a jejich fanatismu. Blesk není demokratický deník, diskuze není pod články, co se týká cikánů a imigrantů většinou není. Názor občanů nesmí být zveřejněný, jenom nic neříkající bláb oly politiků, kteří nic neřeší.

andorea ( 4. července 2015 10:33 )

Evropa páchá sebevraždu v přímém přenosu.

ruudazvostravy ( 4. července 2015 10:08 )

Tý býku,aš tak?Nó,prej před hodinou ňákej takovej fousatej tahal f Práglu na Tráfu Šemýka svatýho Vaška za vocas.Ale prej to bil jenom jeden s tůrystů,kerí nemaj zbraně,jak spývá Mládek f tom jeho hytu.

petrchpraha ( 4. července 2015 09:41 )

ty muslimský vopice to je hnus k zblití

marti33 ( 4. července 2015 08:45 )

Vzdělané imigranty tady potřebujeme - denně chrochtá zednář Ciril Svoboda.

Zobrazit celou diskusi