Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Brutální africké řeznice: Obřezáváme dívky, aby se z nich nestaly prostitutky!

Autor: INT, lm - 
2. července 2015
18:43

Ženská obřízka je sice oficiálně pro mnoho států tabu, ale ve skutečnosti se nevyhýbá ani dívkám z imigrantských rodin, které žijí v Evropě. Právě ty jsou každoročně svými rodiči vláčeny zpět do Afriky, aby podstoupily barbarský rituál.

Ženská obřízka je zakázaná nejen ve všech vyspělých zemích, ale mimo zákon krutou praktiku postavilo už i mnoho afrických zemí, ve kterých těžko pochopitelný rituál vznikl. I přesto je odhadem tři miliony žen ročně donuceno obřízku podstoupit. Nevyhýbá se to ani imigrantům, kteří přišli do západního světa. Odhadem sedm set tisíc dívek po celé Evropě má tímto způsobem zohaveny pohlavní orgány.

„Dívky obřezáváme, abychom zajistili, že zůstanou věrné. Když nemají sexuální orgány, nebudou z nich lehké děvy, které nahání chlapy jako nějaké prostitutky,“ říká žena, která ženskou obřízku vykonává. „Budou poslušné a čekat na své manžely, protože jakmile budou obřezané, sex je jen na dělání dětí a nic jiného,“ dodává v rozhovoru pro britský deník DailyMail. Podle dalších zastánců „žena s klitorisem neumí rozlišit svého manželka od ostatních mužů a neumí kontrolovat své emoce.“

Rodiče své dcery do rituálu nutí, aby nebyla rodina považována za vyvrheli společnosti a taky kvůli penězům. „Obřezané dívky dostanou větší věno, tedy více peněz a krav, zatímco ty neobřezané většinou nedostanou nic,“ říká Ester Ogeto, která proti ženským obřízkám bojuje.

Existují tři typy ženské obřízky: částečné nebo úplné odstranění klitorisu, částečné nebo úplné odstranění klitorisu a malých stydkých pysků a v nejextrémnějším případě je klitoris zcela uříznut jakýmkoliv ostrým předmětem (např. nožem, střepem, nůžkami) a pysky jsou sešity k sobě. Dívce zůstává jen otvor velikosti hlavičky od sirek k vykonávání potřeby. Netřeba dodávat, že obřezané dívky se potýkají s mnohými zdravotními problémy a krutý rituál má většinou i psychologické dopady.

qwertina ( 3. července 2015 01:55 )

hrochxxx ( 3. července 2015 00:48 )

nemyslím, že mám návod na vše, ale tady bych si věděl rady. Holka 1x ročně na gyndu k evropskému doktorovi. Když bude něco v nepořádku celá rodina cestuje do náhodně vybraní pouště i s létajícími koberci, HNED. Mužskou část rodiny vykastrovat. Nepřipadám si nijak radikální. Nikoho nepodřezávám, ani amputace končetin obřezávaček, nic... Jen záplatuji hrubý pytel.

gordon ( 2. července 2015 23:54 )

datelobecny ( 2. července 2015 22:15 )

Já taky nějak nechápu, co má ženská obřízka co dočinění s regulací populace. A proč teda ta jejich populace tak raketově roste?! Spíš by měli začít makat, jak my tady, a ono by i ty mužské pak přešla nálada na věčné trtkání.

kuniksicht ( 2. července 2015 22:09 )

a na Morave jsi poznal, ze moravaci jsou normalni lidi oproti prazakum, ze?

Zobrazit celou diskusi