Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Brit chce zachránit Řecko: Za 3 dny vybral skoro 25 milionů

Autor: mb - 
1. července 2015
17:39

Mladý Brit Thomas Feeney (29) prodává v Londýně boty, ale v posledních dnech zasáhl do světové politiky. Na internetu zahájil kampaň na pomoc Řekům a za tři dny vybral 931 tisíc eur (okolo 25 milionů korun)! Jedná se ale jen o kapku v moři, Řekové dluží Mezinárodnímu měnovému fondu jen na první splátce 1,6 miliardy eur (43,6 miliardy Kč)!

„Vadilo mi, jak se o řecké krizi stále jen dokolečka mluví a nic nedělá. Zatímco se politici dohadují, obyčejní lidé strádají,“ vysvětlil svou motivaci sympatický mladík. A opravdu, na záchranu Řecka začali přispívat lidé z celé Evropy, ale například i z USA. Ve středu večer už přispělo přes 54 tisíc lidí. A přestože Řekové v současnosti láskou k německé kancléřce Angele Merkel (60) neoplývají, nejvíce přispívali právě Němci!

Marný úspěch

Ačkoliv Thomas slavil úspěch a za tři dny, kdy pro těžce sužované Řeky vybral 931 tisíc eur, k částce 1,6 miliardy eur mu ještě dost chybí. „Kdyby každý Evropan daroval 3 eura (zhruba 80 Kč), řecká splátka by byla vyřešena,“ srší optimismem Brit.

Peníze vrátí

Do konce sbírky zbývá ještě 6 dní a Thomas tvrdí, že pokud nevybere požadovanou částku, vše do posledního eura vrátí dárcům. Pokud přeci jen vybere požadovanou částku, suma bude předána Řekům: „Veškeré peníze dám Řekům, ať už přes jejich vládu, nebo nějakým jiným způsobem.“ Jeho ušlechtilý čin navíc nezůstal bez „odměny“: „Dostávám hodně emailů od lidí, moc mi děkují. A na Facebooku mě požádaly o přátelství již desítky žen!“ radostně uzavírá mladík z Londýna.

Pokud chcete Řecku pomoci i vy, sbírku najdete tady.

 

1tigrusenka ( 1. července 2015 19:35 )

a řecké vyžírky to zase rozkradou jako do teď

Zobrazit celou diskusi