Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Tuniský terorista bral kokain. Zabíjení ho bavilo, masakru se smál

Autor: mb - 
1. července 2015
12:45

Islám užívání drog přísně zakazuje. Ale teroristovi Sajfaddínu Rizkímu (†23), který v Tunisku na pláži povraždil 38 lidí, to bylo zjevně jedno. Pitva teroristy prokázala, že se Rizkí před masakrem „posilnil“ kokainem!

Lékaři našli v těle vraha povzbuzující látku a domnívají se, že šlo právě o kokain. „Pitva prokázala, že terorista před útokem požil nějakou drogu. Zřejmě šlo o stejný typ drogy, který dává Islámský stát sebevražedným útočníkům. Ti pak nevědí, co dělají,“ prozradil zdroj britským médiím. Kokain zvyšuje sebevědomí a může navodit až pocit neporazitelnosti. To by vysvětlovalo bizarní chování teroristy.

Fotil si mrtvoly. A Islámský stát vyhrožuje

„Fotil si mrtvoly a smál se,“ popsal děsivou scénu Brit Paul Short. „Smál se a střílel. Když všechny pozabíjel, nesnažil se utéct. Usmíval se, byl šťastný,“ říká pracovník hotelu Houssem. Navíc vyšlo najevo, že Sajfaddín Rizkí podstoupil výcvik v teroristickém táboře Islámského státu v Libyi spolu s Yassinem Labidim a Saber Khachnaouim, kteří v březnu v muzeu Bardó povraždili 22 lidí!

Že má útok na svědomí Islámský stát, nasvědčuje i výhrůžka fanatiků na internetu: „Křesťané (myšleno Evropané, pozn. red.), kteří plánujete dovolenou v Tunisku. Dokud vaše letadla zabíjí naše muslimské bratry, v zemi vás nepřijmeme. Pokud se ale rozhodnete přijet, tak pro vás připravíme něco daleko horšího než Bardó.“

Tunisko v ohrožení

Politici už připustili, že podcenili teroristickou hrozbu. „Umějí bojovat, jsou lépe vycvičeni a schopni akce. Je to vážný problém,“ přiznal premiér Habib Essdi (†66). Tunisko proto oznámilo, že zřídí speciální jednotku, která bude mít za úkol ochraňovat turisty.

Země podle analytiků přijde kvůli letošním teroristickým útokům až o 12,5 miliardy korun, což je zhruba čtvrtina příjmů z turistického odvětví. Většina ze 38 obětí jsou Britové. Zatím se mluví o 21 lidech z Británie, ale počet může vystoupat až na 30. Další oběti pocházejí z Německa, Ruska, Belgie a Portugalska.

Video Děsivý 11minutový záznam ukazuje teroristovo běsnění v Tunisku. - Reprofoto youtube.com
Video se připravuje ...

ingmarie ( 1. července 2015 15:03 )

 Teď přijel celý autobus Čechů na dovolenou do hotelu, který je hned vedle! Budou chodit po tý pláži , děti můžou dělat bábovičky v ještě zakrváceným písku.! Taková dovča má fakt grády. ! Je to jako vyrazit na dovolenou do Lidic , hned po masakru.! Fuj

karllos.dc ( 1. července 2015 14:03 )

Tenhle zfetovanej vzorek ouchyla z ISIS by nemohl napáchat takové škody, kdyby měli hotely vlastní ochranku. Teď už je bohužel pozdě!

zamlzena ( 1. července 2015 13:47 )

v těchto zemích už pro normálně myslící lidi turismus končí, a bohužel ani doma nebude úplně bezpečno.

ingmarie ( 1. července 2015 13:26 )

 Český turista si zaplatil krásnou dovču pro celou rodinu i s dětma a nějaký zfetovaní islamisti s kalašnikovama ho nezajímají . Tedy dokud nebude pozdě!

milan1959 ( 1. července 2015 13:09 )

Čeští vypatlaní turisté, kteří i teď jedou se svýma dětma do Tuniska pro all inclusive riskují min. uřezání hlavy ... Přeji hodně štěstí

Zobrazit celou diskusi