Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Miliardář a exmanžel Ivany Trump naštval televizi i Mexičany. Kvůli řečem o přistěhovalcích

Exmanžel Ivany Trump Donald chce být novým americkým prezidentem.
Exmanžel Ivany Trump Donald chce být novým americkým prezidentem.  (Autor: EPA, ČTK)
Autor: ČTK - 
29. června 2015
22:15

Americká televize NBC dnes oznámila, že ukončí své obchodní vztahy s podnikatelem a miliardářem Donaldem Trumpem. Mexiko odmítlo vyslat zástupkyni na Miss Universe. Důvodem jsou Trumpovy komentáře, které pronesl na adresu imigrantů.

Trump v polovině června ve své řeči oznamoval, že se bude ucházet o křeslo prezidenta Spojených států. Během svého projevu mimo jiné obvinil Mexiko, že do USA posílá násilníky a další zločince. Přistěhovalci jsou prý těmi, kteří do země zatahují drogy a zločin, prohlásil.

Trumpova společnost organizuje mimo jiné každoroční soutěže krásy Miss USA a Miss Universe. Na televizní stanici NBC se ale už nebudou vysílat, oznámila společnost NBC Universal.

Miliardář se už rovněž nebude objevovat v televizní reality show The Apprentice, další pořad Celebrity Apprentice bude rovněž pokračovat bez něj. „V NBC jsou našimi základními hodnotami vyjadřování respektu a důstojnosti všem lidem. Kvůli nedávným hanlivým výrokům Donalda Trumpa na adresu přistěhovalců s ním společnost NBC Universal ukončuje své obchodní vztahy,“ uvedla firma ve svém prohlášení.

Mexiko bojkotuje Miss Universe

Na Trumpa reagovali i v Mexiku. Největší mexická televizní společnost Televisa oznámila, že v reakci na Trumpovy hanlivé výroky nebude vysílat soutěž krásy Miss Universe, kterou Trumpova společnost organizuje. Země rovněž na letošní klání nevyšle svou zástupkyni, uvedla agentura Reuters. Mexická televizní společnost označila Trumpovy poznámky za „neuctivé“, urazily prý celý mexický národ. „Důrazně odmítáme veškeré formy diskriminace, rasismu a xenofobie,“ uvedla Televisa ve svém prohlášení.

Donald Trump potvrdil letos 16. června, že bude příští rok kandidovat na amerického prezidenta. Podnikatel, jenž byl mnoho let ženatý s Čechoameričankou Ivanou Trumpovou, se chce příští rok zúčastnit republikánských primárek. V Republikánské straně má již více než deset soupeřů, další republikáni kandidaturu zvažují.

popocatepetl ( 30. června 2015 08:02 )

Trump oznámil kandidaturu na prezidenta už poněkolikáté, v Americe to nikdo neber vážně, i když pro jeho stranu, republikány, je noční můra, protože s tou svou hloupostí, nevymáchanou hubou a historií člověka, který vydělal miliardy na bankrotech a zkrachovalých věřitelích své firmy, je schopen jim ve své kampani vždycky odradit dost voličů. Jediné místo, kde z jeho dalších a dalších oznámení, že bude i tentokrát kandidovat na prezidenta, dělají událost, je kdovíproč Česko.

xindlceskej ( 30. června 2015 07:07 )

Souhlasím s Trumpem!

wimr.voght. ( 30. června 2015 02:04 )

lepší bylo strávit nějakou dobu s jeho Ivanou, můžu potvrdit, že jí má fakt hodně teplou

datelobecny ( 30. června 2015 01:09 )

A má moc pěknou manželku, to by byla konečně první dáma na kterou by se dalo dívat. Ale nějak mám pocit, že to vyhraje ta baba Clinton.

datelobecny ( 30. června 2015 00:13 )

Mně by se Trump jako prezident USA líbil, je to bezesporu dobrý byznysmen, prachů má dost, a tak by bylo zajímavé, jak moc by s ním bankéři mávali.

Zobrazit celou diskusi