Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Šílený kousek gangu rumunských zlodějů: Kradou za jízdy z náklaďáků

Autor: simao - 
26. června 2015
19:58

Jako při krádežích v Rychle a zběsile se choval gang rumunských zlodějů. Kamera je zachytila při tom, když se snažili dostat do jedoucího náklaďáku. Autem přijeli těsně za něj, prolezli dírou v kapotě a ve vysoké rychlosti se páčili do vozu, který jel před nimi.

Neváhají v poměrně vysoké rychlosti přijet za nákladní auto či kamion, vyšplhat se na kapotu svého vlastního vozu a snažit se nepozorovaně dostat do náklaďáku, který jede před nimi.

Ve Velké Británii zachytila kamera počínání gangu rumunských zlodějů, kteří jednali obzvlášť obratně. Jak Daily Mail upozorňuje, podobná praktika přitom není neobvyklá.

Zloději přijeli za náklaďák, který jel rychlostí kolem 80 kilometrů v hodině. Snažili se dostat tak blízko, aby jejich balancování na zadním nárazníku auta řidič náklaďáku neviděl.

Jeden ze zlodějů pak bere páčidlo a dere se přes dveře pro zboží. Policejní důstojník Paul Keasey z hrabství West Midlands uvedl pro The Times, že Rumuni takto pracují hned v několika skupinách a jsou schopni ukrást zboží v ceně 30 tisíc liber za den. Mezi zvlášť oblíbené zboží patří televize, cigarety a alkohol či káva, uvádí Daily Mail.

Nad jedním takovým gangem však loni spadla klec. Chytili je v regionu Staffordshire a zajistili jim právě takové auto, které bylo uzpůsobené těmto vloupačkám. Ve střeše dodávky byl poklop, kterým se zloději mohli rychle dostat na kapotu jedoucího vozu. V 11členném gangu byli muži ve věku od 22 do 38 let.

Video Krádež z jedoucího náklaďáku - Youtube
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi