Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Medvěd zakousl rybáře, zbyla z něj jen roztrhaná mrtvola

Medvěd na Kamčatce zabil rybáře. (Ilustrační foto)
Medvěd na Kamčatce zabil rybáře. (Ilustrační foto)  (Autor: profimedia.cz - ilustrační foto)
Autor: ČTK - 
21. června 2015
10:52

Lovci na Kamčatce se snaží vystopovat medvěda, který zabil turistu rybařícího na řece vyhlášené tahy lososů. Oznámila to místní policie.

"Tragédie se odehrála u řeky Plotnikova 19. června. Zabitý patřil k rekreantům, kteří přijeli z Petropavlovska-Kamčatského na ryby," řekla policejní mluvčí Žanna Bakajevová.

Celá skupina zrovna rybařila podél řeky, když se ozval křik. Rybáři běželi kolegovi na pomoc, ale nad jeho tělem už jen uviděli medvěda potřísněného krví.

"Policejní hlídka na místě nalezla roztrhané mužské tělo nesoucí stopy drápů a tesáků," uvedla mluvčí a dodala, že lovci nyní stopují medvěda-lidojeda, aby ho zastřelili.

Podle agentury Intefax jde o první letošní případ útoku medvěda na člověka na Kamčatce. Loni zde medvědi zabili dva a předloni tři. Medvědí populace na poloostrově se odhaduje na 20.000 kusů.

Medvěd hnědý na Kamčatce podle serveru newsru.com dosahuje až třímetrové délky a váží až 800 kilogramů. Jedna z kamčatských rezervací připravila brožuru, která formou komiksu radí, jak se chovat, aby setkání s medvědy neskončilo tragédií.

Doporučuje mimo jiné turistům, aby o sobě v přírodě dávali vědět relativně hlučným chováním či aby se vyvarovali výrazně aromatických potravin i předmětů, které naopak mohou zvědavé šelmy přilákat.

milofr ( 21. června 2015 12:52 )

Vyhrál lepší lovec

Zobrazit celou diskusi