Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Radši počkáme na další let! Cestující viděli, jak jejich letadlo pohltily plameny

Letadlo začalo na kazachstánském letišti hořet před zraky cestujících.
Letadlo začalo na kazachstánském letišti hořet před zraky cestujících.  (Autor: Youtube.com)
Autor: shp, vk - 
18. června 2015
13:59

Zděšení cestující nevěřili v Kazachstánu svým očím a začali prchat z terminálu, když viděli, jak letadlo, kterým měli odletět, pohltily plameny. Ty dosahovaly výšky až pěti metrů.

Oheň zachvátil stroj kazašských aerolinek SCAT, jejichž let DV-742 z Astany přistál v úterý na Mezinárodním letišti v Aktau. Před dalším letem ho šli zkontrolovat technici, ale při rutinní revizi se zničehonic ozvala ohlušující rána. Příčinou byl kyslíkový cylindr, který hned za kokpitem vybuchl!

Vyděšení cestující stojící na terminálu jen bezmocně přihlíželi, jak se obrovskou dírou v trupu valí hustý černý kouř a dým postupně halí Boeing 737. Nikdo z nich si v tu chvíli nechtěl ani domýšlet, co by se stalo, kdyby k explozi došlo ve vzduchu.

Klikou bylo, že předchozí cestující stačili 25 let starý stroj včas opustit a ti další se na palubu ani nedostali. Na místě před odletovou bránou stáli nalepení u okna a sledovali, jak se hasiči snaží mohutné plameny zkrotit pomocí vodních děl.

Než se ale stačili k boeingu dostat, oheň na něm už napáchal obrovské škody. Z letadla tak zůstala jen ohořelá hromada železa na odpis.

SCAT: Zákaz létání v EU

Letecká společnost SCAT byla letos vyhlášena jedním z nejnebezpečnějších dopravců světa. V rámci hodnocení získala pouhou jednu hvězdičku z celkových sedmi! Poslední nehodu měla v lednu 2013, kdy se jejich letadlo zřítilo kvůli špatnému počasí. Všech 21 lidí na palubě tehdy zemřelo. V zemích EU má SCAT zakázáno létat, v USA se s ním cestovat důrazně nedoporučuje.

Video  Zděšení cestující byli svědky, jak jejich letadlo pohltily na letišti v Kazachstánu plameny.  - Youtube.com
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

k.999 ( 18. června 2015 14:27 )

 

Zobrazit celou diskusi