Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

MERS v Jižní Koreji, odkud přijel pacient Bulovky: Dalších osm případů

Autor: ČTK - 
17. června 2015
06:31

Jižní Korea dnes ohlásila dalších osm nových případů nakažení nebezpečným koronavirem MERS. Podle informace korejského ministerstva zdravotnictví se celkem v zemi nakazilo 162 lidí. Devatenáct nemocných se od květnového propuknutí nákazy zotavilo a bylo propuštěno z nemocnice.

Jižní Korea má největší počet případů blízkovýchodního respiračního syndromu (MERS) mimo oblast Blízkého východu, kde se choroba v roce 2012 objevila poprvé. Do země nákazu zavlekl jeden z místních podnikatelů. Mezi mrtvými jsou převážně starší lidé nebo ti, kteří již před nákazou měli jiné vážné zdravotní problémy.

V úterý přijala pražská Nemocnice Na Bulovce kvůli podezření na nákazu virem MERS pětadvacetiletého českého mladíka. Výsledky jeho vyšetření by měly být známy dnes dopoledne. Muž se vrátil z turistického pobytu v Koreji.

Podezření na onemocnění nebezpečnou respirační chorobou dnes ohlásilo i Rusko. V péči lékařů je žena z Ussurijska na ruském Dálném východě, která se nedávno vrátila z Jižní Koreje a v jedné ze soulských nemocnic se dostala do kontaktu s osobou nakaženou MERS. Odebrané vzorky analyzuje laboratoř v Novosibirsku, oznámila agentura Interfax.

joudajoudovy ( 17. června 2015 07:12 )

navod na vyhlazeni evropy = migranti + mers + usa + putin.

Zobrazit celou diskusi