Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Jednou jsi dole, jednou zase nahoře: Nejslavnější svatby a rozvody roku 2012

Autor: Tereza Kühnelová - 
27. prosince 2012
18:58

Podle věštců byl letošní rok rokem rozchodů. Některé páry českého šoubyznysu toto tvrzení zažili skutečně na vlastní kůži. Na druhou stranu spousta jiných na rady kartářek a numerologů nedali a svůj vztah naopak stvrdili svazkem manželským. Přinášíme vám nejslavnější svatby a rozchody letošního roku.

Kdo ze slavných stanul letos před oltářem?

Michaela navléká svému muži snubní prsten Michaela navléká svému muži snubní prsten | Archiv Michala Horáčka
Hudební skladatel Michal Horáček (59) drží své soukromí pod pokličkou a tak naplánoval tajnou svatbu. Na pražském Petříně si začátkem května vzal kostýmní výtvarnici Michaela Hořejší (33). K oltáři Horáčka doprovodila zpěvačka Lucie Bílá.

Slovenská moderátorka Zuzana Belohorcová (36) si v květnu potají vzala podnikatele Vlastu Hájka, s nímž má dvouletou dceru Salmu. "Byla to velmi spontánní akce," prozradila tehdy Zuzana Blesku.

Svatbu si Jiří Lobkowitz s princeznou nenechali zkazit ani náměstím posetým koňskými koblihy. Svatbu si Jiří Lobkowitz s princeznou nenechali zkazit ani náměstím posetým koňskými koblihy. | Blesk - Jiří Hadač
Dva dny. Tak dlouho trvala svatba prince Jiřího Lobkowitze (55) a jeho ženy Zdenky Belas (34). 15. července si manželé řekli své Ano po šesti letech partnerství. Z opervní pěvkyně se tedy rázem stala princezna.

Jitka si vzala tajně Tomáše Abraháma Jitka si vzala tajně Tomáše Abraháma | Foto Blesk - Marek Pátek
Herečka a modelka Jitka Kocurová (31) se 27. července provdala za dlouholetého přítele Tomáše Abrahama (41). Tajnou svatbu uspořádali novomanželé na zámku v Telči.

Zamilovaná dvojice si řekla své "ano" před vyprodanou Lucernou Zamilovaná dvojice si řekla své "ano" před vyprodanou Lucernou | Blesk - Roman Souček
Písničkář Jan Nedvěd řekl ano své o pětatřicetlet mladší Pavlínce 12. října v pražské Lucerně. Pár byl oddán během koncertu Nedvědů před vyprodaným sálem. Pavlínka se ještě před svatbou nechala slyšet, že děti s Honzou ale nechce.

A komu manželství tento rok naopak skončilo?

970683:gallery:true:trueNa jaře, 3. dubna 2012, bylo soudem definitivně ukončeno manželství fotbalisty Tomáše Řepky (38) a jeho bývalé ženy Renaty. Tomáš se zamiloval do vnadné modelky Vlaďky Erbové, s nímž se mu před pár měsíci narodil syn Marcus. Spolu s manželkou opustil Řepka i dvě společné děti.

Lucie Králová s bývalým manželem Zdeňkem Kaufmannem Lucie Králová s bývalým manželem Zdeňkem Kaufmannem | Archiv Blesk
Kvůli častým nevěrám podnikatele Zdeňka Kaufmanna (40) se 21. června s plnou platností rozpadlo jeho manželství s modelkou Lucií Královou (30). Lucie dlouho sama nezůstala a zakotvila v náruči bývalého hokejisty Jiřího Šlégra (41).

Vendula Svobodová a Patrik Auš: Dlouho si hráli na šťastnou rodinku. I kvůli synovi Kubíkovi Vendula Svobodová a Patrik Auš: Dlouho si hráli na šťastnou rodinku. I kvůli synovi Kubíkovi | Archiv Blesku
Pouhé tři roky trvalo manželství Venduly Svobodové a Patrika Auše. S ním začala Vendula více než rok poté, co její manžel Karel Svoboda spáchal sebevraždu. Soud rozvedl Svobodovou a Auše 26.listopadu.

Rozvod Jiřího Šlégra a Kateřiny Šlégrové je na spadnutí Rozvod Jiřího Šlégra a Kateřiny Šlégrové je na spadnutí | Archiv Blesk
Manželství bývalého hokejisty Jiřího Šlégra (41) a jeho manželky Kateřiny (41) je už dávno v troskách. Přesto stále nejsou rozvedeni. Soudní tahanice kolem alimentů na jejich dceru Jessicu stále nejsou u konce. Kateřina si nedávno našla o 14 let mladšího milence.

Nora Mojsejová už nehodlá trpět alkoholové excesi svého manžela Braňa Nora Mojsejová už nehodlá trpět alkoholové excesi svého manžela Braňa | Archiv Blesku
Podnikatelka Nora Mojsejová (54) podala žádost o rozvod s Braňo Mojsejem (44) už několikrát, ale pak ji vždycky stáhla. Na potřetí si to už nerozmyslela a pár byl 14. listopadu rozveden. Desetileté manželství tak bylo během 20minut minulostí. Nora se nyní vrátila ke své staré lásce Kamilovi a Braňo se léčí ze závislosti na alkoholu.

londynskypes ( 27. prosince 2012 19:06 )

 repka vypada jako stary dedek

Zobrazit celou diskusi