Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Slováci poslali letadlo, Čechům se z Egypta nechce

Autor: evak - 
3. února 2011
18:43

Z důvodu přetrvávajících demonstrací v Egyptě vypravují státy posílené letecké linky k evakuaci svých občanů. I Česká republika se k těmto krokům uchýlila. Čechům se ale domů nechce.

ČSA ve čtvrtek vypravily posílenou linky z Káhiry. Využilo ji však přibližně dvacet českých občanů. Jednalo se zejména o pracovníky ambasády a lidi, kteří jsou na ambasádě ubytovaní. Celkově se na palubě nacházelo 103 cestujících.

Slovenský vládní speciál dosedl v Bratislavě

Slovensko také nabídlo svou pomoc a uvolnilo několik míst pro české turisty ve vládním speciálu, který do Bratislavy přiletěl ve čtvrtek v 18:15. Tuto možnost využilo jen osm českých turistů. Speciál nabíral cestující nejen v Káhiře, ale i v letovisku Hurghada.

Lidé stále míří do Egypta

Tomio Okamura, mluvčí Asociace českých cestovních kanceláří a agentur (AČCKA), konstatoval, že turisté, kteří zatím setrvávají v Egyptě, by se měli vrátit do nedělního odpoledne. To ovšem nemění nic na faktu, že do Egypta stále plno lidí odlétá. Ve čtvrtek bylo na palubě letadla ČSA 70 lidí! Přesto se ACČKA pokouší do neděle z Egypta stáhnout 99 % českých občanů.

České ani slovenské Ministerstvo zahraničních věcí stále vycestování v těchto dnech do Egypta nedoporučuje. Jejich prohlášení podporuje i zpráva ze světového informačního serveru AFP, která oznamuje, že v Káhiře byl davem ubit cizinec. Prozatím se neví, jaké byl mrtvý národnosti.

olesja ( 4. února 2011 12:23 )

Tak je tam nechte

ludpepe ( 4. února 2011 08:48 )

co se dále stane. Nebezpečí hrozí. Jejich mentalita je jiná a situace se může zcela vymknout z rukou. Každý, kdo tam i tak dnes odlétá by měl jet na vlastní nebezpečí a to také podepsat při odletu. Musí se sám o sebe pak postarat, žádná pomoc od státu, žádný speciál odletu. Lidé jsou neskutečně nerozvážní a neodpovědní.

ellora_danen ( 4. února 2011 08:20 )

ono asi zdání klame...Předpokládám, že dole pod Hurghadou v hotelových komplexech je klid a prosluněné písečné pláže s korálovými útesy se těžko opouští Ale pozor - momentálně bych asi zdrhala i odtamtud. Jen se tak nějak snažím vcítit do těch, kteří odmítli odjet. Ještě když si představím, že někteří na takovou dovolenou šetří několik let

mandat ( 4. února 2011 07:53 )

tak zase nebude letadlo.Nezodpovednost!!!!!

montevideo ( 3. února 2011 22:33 )

To, že pod každým článkem o krveprolití v Káhiře je několik reklam na levné zájezdy do Egypta, někde dokonce s výkřikem, že "nyní ušetříte tisíce", je více než nechutné!

Zobrazit celou diskusi