Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Kramný míří opět k soudu: O jeho osudu se rozhodne v symbolický den!

Autor: ČTK, lm - 
26. srpna 2018
18:56

Pět let po smrti Moniky (†36) a Klárky (†8) a ještě k tomu v symbolický den, který změnil navždy svět, se bude rozhodovat o dalším osudu Petra Kramného (40). Ten žádá o obnovu procesu, v němž byl předtím odsouzen na 28 let za vraždu manželky a dcery na dovolené v Egyptě.

Krajský soud v Ostravě bude o Kramného žádosti rozhodovat 11. září 2018 v 9 hodin ráno. Informoval o tom server TN.cz, který zároveň tvrdí, že Kramný ani jeho advokátka Jana Rejžková o termínu jednání zatím nebyli soudem informováni.

Kramný podal žádost o obnovu řízení symbolicky v den, kdy uplynulo pět let od smrti jeho manželky Moniky (†36) a dcery Klárky (†8) na dovolené v Egyptě. Jeho žádost se bude zase projednávat v den, kdy si celý svět připomíná smutné výročí teroristických útoků ve Spojených státech amerických z roku 2001. Při nich zemřelo skoro 3000 lidí.

Kramný byl za vraždu manželky a dcery odsouzen k 28 rokům v kriminále, podle rozsudku je zabil elektrickým proudem. Vinu ovšem popírá. Byl odsouzen na základě nepřímých důkazů, které ale podle soudu tvoří ucelený řetězec, jehož články na sebe navazují a podporují se. Znalecké posudky při tom hrály zásadní roli.

Video  Rozsudek nad Kramným: Jak se tvářil on, jeho rodina a právníci? Podívejte se!  - Jan Jedlička
Video se připravuje ...

Těla po převozu do České republiky pitvali znalci z Ústavu soudního lékařství v Ostravě, kteří došli k závěru, že oběti zemřely po zásahu elektrickým proudem. Podle znaleckého posudku, který si nechala vypracovat obhajoba, byla nejpravděpodobnější příčinou smrti otrava. Soud si proto objednal revizní posudek, který se přiklonil k zásahu elektrickým proudem. Policie poté obvinila znalce Radka Matlacha a Igora Farkaše, jejichž expertizou se zaštiťovala obhajoba, z křivé výpovědi a nepravdivého znaleckého posudku.

„K důvodům a obsahu návrhu se nebudu blíže vyjadřovat. Návrh bude přednesen při veřejném zasedání u Krajského soudu v Ostravě,“ uvedla po podání žádosti Kramného obhájkyně Rejžková. „Šalamoun za 25 let své činnosti neviděl tak argumentačně silně podložený návrh na obnovu řízení,“ doplnil Václav Peričevič ze spolku na podporu nezávislé justice Šalamoun.

„Případ Petra Kramného je těžko uvěřitelným selháním celého justičního systému, který v naprosto plné nahotě ukazuje fatální selhání,“ uvedl Peričevič. Podle něj pochybila jak soudkyně Krajského soudu Ostrava, tak soudní znalci. „Podání návrhu na obnovu řízení je vyvrcholení čtyři roky trvající intenzivní a investigativní činnosti Spolku Šalamoun,“ dodal.

la.ma ( 7. září 2018 11:24 )

Krakonečník - elektrikář praštěný elektrikou, nevzdělaný ani natolik, aby věděl, že elektrika může zabít, je směšný exot diskuzí. Napiš nám, kolikrát tě to praštilo? A už jsi zjistil, jak vraždu spící manželky provedl vrah z Chebu, který se přiznal? Napíšeš nám, jak v Americe by tohoto vraha uvítali, aby jim prováděl tresty smrti na elektrickém křesle? Předveď se, hlupáčku

..krakonos500 ( 7. září 2018 09:40 )

Kramnokonečnice jjusa cítí osvobození PK, proto tu nepřetržitě blinká.

..krakonos500 ( 6. září 2018 12:58 )

A co vražda elektřinou pomocí drátů zavedených přímo do žaludků? Kramnokonečníci (jjusa, mescalin, tlama a pár dalších blbů) na to věří.

noacojezase ( 6. září 2018 12:35 )

Přestože však kontroloři našli na místě výrazně zvýšené množství bakterií, oni ani další vyšetřovatelé nevěří, že je toto zjištění jakkoliv spojené se smrtí páru. Ta tak zůstává stále záhadou, informoval britský web The Sun.

viteli ( 6. září 2018 12:07 )

krakonos a sama cestovka má zájem na vyšetření. Tak snad se povede, i když Egypt zamlžuje jako vždy http://tn.nova.cz/clanek/smrt-paru-v-egypte-hygienici-v-hotelu-nasli-nebezpecne-bakterie.html

Zobrazit celou diskusi