Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

5 let od smrti Moniky a Klárky (†36 a †8) v Egyptě: Kramný (40) udělal překvapivý krok!

Autor: Jan Doležal, ČTK - 
30. července 2018
05:00

Chce se dostat z basy. Petr Kramný (40), odsouzený na 28 let za vraždu manželky Moniky (†36) a dcery Klárky (†8) v Egyptě, údajně podává návrh na obnovu řízení. Právě dnes, pět let po smrti jeho nejbližších.

„Symbolicky, přesně po pěti letech od smrti Moniky a Klárky, 30. 7. 2018 podá návrh na obnovu řízení ve své trestní věci,“ uvedl Václav Peričevič ze Spolku Šalamoun. Ten se od počátku kauzy bije za Kramného nevinu.

Obhájkyně Kramného Jana Rejžková včera informace podávat odmítla. „Pan Kramný je ve výkonu trestu a jediný, kdo v této věci může něco dělat, je jeho právní zástupce. Já vám však tuto informaci nepotvrdím,“ řekla v neděli na dotaz Blesku. Z noci na pondělí ale na svém facebooku informaci potvrdila. "S ohledem na zvýšený zájem médií v souvislosti s avizovaným návrhem na obnovu řízení trestní věci Petra Kramného sděluji, že dne 30.7.2018 bude návrh na obnovu řízení podán. K důvodům a obsahu návrhu se nebudu blíže vyjadřovat. Návrh bude přednesen při veřejném zasedání u Krajského soudu v Ostravě," stojí v jejím prohlášení.

Kramného ve snaze dostat se na svobodu nezastavil ani fakt, že rozsudek Krajského soudu v Ostravě potvrdil Vrchní soud v Olomouci a Nejvyšší soud posléze smetl ze stolu dovolání jako neopodstatněné. Stížnost pak zamítl také Ústavní soud. „Případ je těžko uvěřitelným selháním celého justičního systému,“ tvrdí Šalamoun.

Chtěl se zabít také?

Monika a Klárka byly 30. července 2013 nalezeny mrtvé v pokoji číslo 6343 hotelu Titanic Palace v egyptském letovisku Hurghada. Otec rodiny Petr Kramný plánoval podle obžaloby rozšířenou sebevraždu, na kterou však později nenašel dost odvahy. Manželku a dceru zabil elektrickým proudem.

Video  Poslechněte si: Takhle volal Kramný pojišťovně, že mu zemřela manželka a dcera  - Spolek Šalamoun
Video se připravuje ...

Video  Rozsudek nad Kramným: Jak se tvářil on, jeho rodina a právníci? Podívejte se!  - Jan Jedlička
Video se připravuje ...

k999 ( 1. srpna 2018 12:46 )

KLS je profesionál, jeji postupy mají smysl, účel, úroveň i kvalitu. ZatIm co obhajoba kromě hysterickych výkřiku a vzezření opilce nenabízí nic.

dingous ( 31. července 2018 21:34 )

Jen ji nechte...ať zase pobaví

FrantaSvacina ( 31. července 2018 20:44 )

Nechlastej, vidis duchy. A honem se prevlekni do Dajky nebo Dingouse/Lamy a pochval se. Zhrzela milenko Kramneho.

FrantaSvacina ( 31. července 2018 20:38 )

Zlomyslnost je tvoje silna stranka. Myslim, ze je porad oproti herecce Klarince Slamove na tom dobre.

dingous ( 31. července 2018 19:47 )

Satane, blbe, tvoje trapné vymlouvání se už je nudné. Prostě gramatiku neovládáš, to neokecáš, Satanne jedinnej, zu spätH dělat se chytrej, všichni už tě známe, ty pivní primitive od volantu Leda Rübezahl ti snad fandí.

Zobrazit celou diskusi