Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Ústavní soud zamítl Kramnému dovolání: Zbývá mu poslední naděje!

Autor: dce, sč - 
7. března 2018
17:32

Na veřejnost se po více než dvou týdnech od rozhodnutí dostal verdikt Ústavního soudu nad stížností Petra Kramného. Soud věc zamítl bez toho, aby se zabýval několika novými posudky, které dodala obhajoba. Kramnému tak zbývá poslední naděje – možnost na obnovu procesu!

Informace zveřejnil jako první Spolek Šalamoun, který se v případu již dlouho angažuje. „Nikterak nepřekvapivé usnesení vydal Ústavní soud ČR dne 20. 2. 2018 na základě stížnosti Petra Kramného. Bez věcného projednání formálně Ústavní soud ČR stížnost Petra Kramného odmítl. Ústavní soud se nezabýval novými znaleckými posudky, které díky bránění spravedlnosti, dle našeho názoru, mohly vzniknout až po rozhodnutí obecných soudů a tudíž je otevřena cesta podnětu k obnově řízení, která proběhne u Krajského soudu v Ostravě,“ napsal Blesk.cz Václav Peričevič, místopředseda spolku.

Obhajoba nechala k případu vypracovat tři nové posudky od pěti renomovaných znalců mimo jiné patologa myokardu Ivo Šteinera nebo soudního lékaře Alexandra Pilina. Marně. Podle Šalamouna i Kramného obhájkyně Rejžkové jde o převratná zjištění, která vnášejí do případu zcela nové světlo.

Právě na základě Šteinerova posudku dokonce sám státní zástupce Vít Legerský uznal, že by byla možná obnova procesu. „Dne 12. 9. 2017 státní zástupce Mgr. Vít Legerský vyrozuměl právní zástupkyni odsouzeného Petra Kramného JUDr. Janu Rejžkovou, a to s odkazem na ustanovení §280 trestního řádu. Sdělil jí, že jejím prostřednictvím informuje odsouzeného Petra Kramného o tom, že předmětný znalecký posudek prof. MUDr. Ivo Šteinera, CSc. ze dne 18. 7. 2017 by mohl být okolností, jež by mohla odůvodnit návrh na povolení obnovy řízení v jeho prospěch,“ popsal vrchní státní zástupce Pavel Zeman.

Video  Poslechněte si: Takhle volal Kramný pojišťovně, že mu zemřela manželka a dcera.  - Spolek Šalamoun
Video se připravuje ...

V současné době je tak obnova procesu Kramného jedinou šancí na to, aby se dostal z vězení. Že na té možnosti tvrdě obhajoba pracuje, dokazuje i audio záznam, který v tomto týdnu zveřejnili. Jedná se o hovor Petra Kramného na pojišťovnu poté, co zjistil, že jeho manželka Monika a dcera Klárka jsou mrtvé.

Podle Kramného advokátky Jany Rejžkové bylo audio zveřejněno se souhlasem jejího klienta. Nešlo o žádný únik informací. „Tímto chceme demonstrovat nesprávnost soudních závěrů, jak Krajského soudu v Ostravě, tak Vrchního v Olomouci. Klientovi je přitěžováno, že když zjistil úmrtí ženy a dcery, snad měl v klidu telefonovat na pojišťovnu a hlásit pojistnou událost a diktovat číslo smlouvy. Z hovoru je i pro laiky patrné, že na asistenční linku telefonuje člověk, který není koncentrovaný, není v dobrém stavu, nemůže popadnou dech. Bylo to z jeho strany volání o pomoc. Hovorů je spousta. Asistenční linka spojovala několikrát, komunikovali i s velvyslanectvím apod. Dostal se tam tak lékař i psycholožka. Tímto chceme vyvrátit obraz o vraždící chladnokrevné zrůdě,“ uvedla Rejžková.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

fakt.fakt ( 21. března 2018 19:19 )

Shrnutí pochybností, proč nelze věřit posudku o smrti el. proudem. Ostravští fušeři udělali spoustu chyb: 1) při pitvě těl nenašli příčinu smrti - viz video z pitvy, teprve až za půl roku od pitvy vymysleli proud podle fotek 2) prohlásili, že nedodané žaludky a další orgány neměly na jejich pitvu vliv 3) nemají žádné odborné znalosti ani zkušenosti s prokázáním proudu na srdci, fibrilaci nepoznají a zaměňují důkaz o proudu s přirozenými posmrtnými změnami 4) dokonce se ani nedokážou odborně terminologicky vyjadřovat, neprovedou správnou fotodokumentaci ani odběr vzorků 5) teprve za 2 a půl roku od pitvy přišli s novým klíčovým důkazem o proudu wavesyndromem na srdcích, do té doby neexistoval, zázrakem se objevil jak falešné eso, až když znalci obhajoby proud zpochybnili, tj až 5.11. 2015 vložením do spisu upraveného jednoho pochybného snímku 6) zfalšovali důkazy tak, že jeden upravený snímek srdce je jednou označen jménem Moniky a podruhé zvětšený a otočený výřez jménem Krárky 7) jejich zmanipulované fotodokumentaci neuvěřila ani státní zástupkyně Večeřovská od odvolacího soudu a žádala vysvětlení a přezkum zpochybněných důkazů!!!! 8) podvodník Vorel revizi neprovedl, vzorky nezkoumal, lhal u soudu, kryl falšování, šel ovlivňovat soudce NS, který to sám nahlásí a nakonec zbaběle protiprávně ukrýval vzorky v Budějovicích, dokud nezasáhl ministr spravedlnosti 9) po roce na policii ostravští fušeři přiznali svou chybu ve fotodokumentaci špatným založením ve složkách. Tato jejich chyba v důkazech nebyla až doposud napravena, ač ji měl Vorel odhalit a prošla 4 soudy bez prověření. 10) testy na biologické toxiny nebyly prováděné, byly prováděné jen na vyjmenované nejběžnější jedy a drogy, tudíž otrava nebyla nikdy vyloučena! ------------------------------- Tyto manipulace prošly 4 soudy. Nové posudky, vyvracející či na 100 % vylučující proud a potvrzují, že kauza byla zmanipulovaná a Kramný sedí neprávem!

035Ciara ( 16. března 2018 14:37 )

11Ciara:To neni jen o vaze cloveka,jestli prezije..nepises,jestli se jednalo u tech dvou take o otravu? predpokladam tedy,ze ano To uz hraji i jine faktory..zdravi cloveka,zdravi a kondice jeho vnitrnich organu,jestli byl kurak,pil alkohol,mel velice tezkou fyzickou praci..urcite vis jjuso,ze u takoveho cloveka muze v jeho zivote probehnout infarkt myokardu i nekolikrat a nepozna to nikdo az ten clovek zemre,tak se zjisti,ze ma na srdci jizvy od prodelanych infarktu. Nemuze se posuzovat stokilovy chlap zdravy,nekurak se stokilovym chlapem,ktery mohl byt takto zdravotne jiz omezen..to je jen ma spekulace abych to mohla vysvetlit,proc prezil chlapec a otec zemrel Jeste reaguji na to,ze ta Monika byla anorekticka,zrejme ji ze sebe udelala proto,ze chtela byt modelkou,jak jsem cetla?..doufam jen,ze nepodavala te male nic k tomu aby ta ztratila vahu? Nebo jsem take cetla,ze i s dcerou mela nejake podobne umysly?

035Ciara ( 16. března 2018 14:34 )

fakt.fakt 1) při pitvě těl nenašli příčinu smrti - viz video z pitvy, teprve až za půl roku od pitvy vymysleli proud podle fotek 2) prohlásili, že nedodané žaludky a další orgány neměly na jejich pitvu vliv 3) nemají žádné odborné znalosti ani zkušenosti s prokázáním proudu na srdci, fibrilaci nepoznají a zaměňují důkaz o proudu s přirozenými posmrtnými změnami 4) dokonce se ani nedokážou odborně terminologicky vyjadřovat, neprovedou správnou fotodokumentaci ani odběr vzorků 5) teprve za 2 a půl roku od pitvy přišli s novým klíčovým důkazem o proudu wavesyndromem na srdcích, do té doby neexistoval, zázrakem se objevil jak falešné eso, až když znalci obhajoby proud zpochybnili, tj až 5.11. 2015 vložením do spisu upraveného jednoho pochybného snímku 6) zfalšovali důkazy tak, že jeden upravený snímek srdce je jednou označen jménem Moniky a podruhé zvětšený a otočený výřez jménem Krárky 7) jejich zmanipulované fotodokumentaci neuvěřila ani státní zástupkyně Večeřovská od odvolacího soudu a žádala vysvětlení a přezkum zpochybněných důkazů!!!! 8) podvodník Vorel revizi neprovedl, vzorky nezkoumal, lhal u soudu, kryl falšování, šel ovlivňovat soudce NS, který to sám nahlásí a nakonec zbaběle protiprávně ukrýval vzorky v Budějovicích, dokud nezasáhl ministr spravedlnosti 9) po roce na policii ostravští fušeři přiznali svou chybu ve fotodokumentaci špatným založením ve složkách. Tato jejich chyba v důkazech nebyla až doposud napravena, ač ji měl Vorel odhalit.a prošla 3 soudy bez prověření. 10) testy na biologické toxiny nebyly prováděné, byly prováděné jen na vyjmenované nejběžnější jedy a drogy, tudíž otrava nebyla nikdy vyloučena!

rightly ( 16. března 2018 14:26 )

033Ciara: jsme u dalšího článku http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-pripad-petr-kramny/530418/stiznost-kramnemu-nevysla-ustavni-soud-r ekl-proc-zustava-za-mrizemi.html

033Ciara ( 16. března 2018 13:06 )

eiva:Stojí za zopakování faktů, které lynčující banda PK těžko nese Kdo se bojí přezkumu důkazů, nemá čisté svědomí, lže a mystifikuje. Je naprosto trestuhodné ZFALŠOVAT KLÍČOVÝ DŮKAZ - snímek o wave-syndromu na srdcích, GRAFICKY HO UPRAVOVAT a označit jednou jménem MONIKY a otočený zvětšený výřez jménem KLÁRKY. Kdyby mělo jít o ilustraci, nebyla by ve spise označena jmény pitvaných. Také v případě, že šlo o chybu-omyl, jak vypověděli Smatanová a Dokoupil při vyšetřování na policii, měli tedy předložit správné snímky, jenže není jak omyl napravit, protože originály snímků žádný wave-syndrom nevykazují stejně jako pitevní vzorky, které proto museli protiprávně ukrývat. Nové znalecké posudky experta na myokard a dalších odborníků proud odborně vyvrátily a jsou ve shodě s posudkem p. Matlacha a Fargaše a eg. patologa, kteří se přiklánějí se k otravě. Otrava byla testovaná jen na některé látky, NIKDY nebyla dělaná na žádné biologické toxiny z bakterií nebo mikrobů.

Zobrazit celou diskusi