Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Kramný se těšil z naděje na obnovu procesu, ale... Velké zklamání před Vánoci!

Autor: ljš - 
27. prosince 2017
05:00

Ve skrytu duše mohl doufat, že bude už na Vánoce na svobodě! Petr Kramný totiž s napětím čeká na rozhodnutí Ústavní soudu, který byl mohl 28letý trest v jeho případu zvrátit. Předpokládalo se, že usnesení bude vydáno do konce roku, před Vánoci se ale dozvěděl, že si bude muset ještě počkat.

Petr Kramný za mřížemi mírovské věznice prožívá období plné naděje. Před časem se od své obhájkyně Jany Rejžkové dozvěděl, že státní zástupce Vít Legerský, který ho poslal za mříže, vidí v prvním ze série nových posudků možný důvod pro obnovu procesu. Advokátka navíc žalobci záhy dodala další materiál, tentokrát z pera uznávaného patologa Alexandra Pilina a i ten odmítá, že byly Monika a Klárka zavražděny elektrickým proudem.

Než ale k rozhodnutí o obnově dojde, vkládal Kramný velké naděje v Ústavní soud, kam jeho obhájkyně podala stížnost. "Počítalo se s tím, že rozhodnutí padne ještě do konce roku. Soudkyně si ale vzala dovolenou," řekl Blesku zdroj. Pro Kramného to tak byl konec nadějí, že Vánoce stráví na svobodě s rodiči.

V případě, že by totiž Ústavní soud našel v jeho kauze pochybení, mohl ho podobně, jako například před časem Jana Eliáše, který seděl za vraždu prostitutky, propustit z vězení. Kramný by pak na nový proces čekal na svobodě. Pokud by se však soud bál například jeho útěku, mohl by ho nechat přemístit do vazby.

Pakliže ale po Novém roce Ústavní soud Kramného žádost smete ze stolu, bude obhájkyně Jana Rejžková usilovat o obnovu případu. Až v této chvíli může využít nové trumfy v podobě lékařských posudků. Ústavní soud se jimi vůbec zabývat nebude, ten zkoumá pouze, zda v procesu nebyla porušena práva obžalovaného.

Petr Kramný byl odsouzen na 28 let za vraždu manželky Moniky a dcery Klárky, které měl zabít na dovolené v Egyptě elektrickým proudem. Právě otázka způsobu usmrcení je v případu klíčová, Kramný totiž tvrdí, že měla celá jeho rodina zažívací potíže.

Video  Rozsudek nad Kramným: Jak se tvářil on, jeho rodina a právníci? Podívejte se!  - Jan Jedlička
Video se připravuje ...