Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Obhájkyně Kramného o obnově procesu: Máme další trumf!

Autor: ljš - 
22. prosince 2017
05:00

Naděje Petra Kramného sílí! Státní zástupce Vít Legerský mu před časem vzkázal, že v nových důkazech vidí šanci na obnovu procesu. Vycházel ale jen z prvního posudku, který obhajoba zajistila. Obhájkyně Jana Rejžková teď vzkázala, že má v rukou další trumfy.

Že žalobce Vít Legerský, který Petra Kramného pomohl dostat za mříže, změnil na případ názor, vyšlo najevo těsně před Vánoci, když si chtěl Spolek Šalamoun na jeho údajnou nečinnost ve věci stěžovat.

Vrchní státní zástupce Martin Zeman totiž v odpovědi na stížnost vysvětlil, že Legerský ve věci začal konat už v září. Tehdy totiž oslovil obhájkyni Janu Rejžkovou. "Sdělil jí, že jejím prostřednictvím informuje odsouzeného Petra Kramného o tom, že znalecký posudek prof. MUDr. Iva Šteinera, CSc., ze dne 18. 7. 2017 by mohl být okolností, jež by mohla odůvodnit návrh na povolení obnovy řízení v jeho prospěch," uvedl šéf žalobců.

Kramného advokátka je však přesvědčená, že proces měl být obnoven už dávno. Od září se totiž důkazní situace ještě změnila. "Máme k dispozici další znalecký posudek ve prospěch klienta,“ řekla Rejžková Blesku. Ten měl zpracovat uznávaný patolog Alexandr Pilin, který stejně jako jeho kolega Šteiner odmítl, že by příčinou smrti Moniky a Klárky mohl být elektrický proud. V Kramného prospěch prý navíc hovoří i další posudek z oboru biomechaniky.

Ve znovuotevření procesu doufají i Kramného rodiče. "Celou dobu tvrdíme, že je Petr nevinný. Doufáme, že někdo najde odvahu a případ obnoví," řekla Blesku matka Kramného Irena Rychlá.

Petr Kramný byl za vraždu manželky Moniky a dcery Klárky, které měl zabít na dovolené v Egyptě elektrickým proudem, odsouzen na 28 let. Trest si odpykává v mírovské věznici.

Video  Rozsudek nad Kramným: Jak se tvářil on, jeho rodina a právníci? Podívejte se!  - Jan Jedlička
Video se připravuje ...