Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Pochybnosti v případu Kramný: Na »tajnou« cestu policie do Egypta za 225 tisíc jel i znalec-neznalec!

Autor: ljš - 
24. listopadu 2017
20:04

Tajná expedice, o které není ve spisu ani zmínka! Tak popisuje Spolek Šalamoun cestu ostravských vyšetřovatelů do Egypta. Podivné je, že se jí účastnil také lékař Igor Dvořáček, který v době, kdy byla vystavena jeho letenka, ještě nebyl jmenován v případu znalcem.

Skupina vyšetřovatelů se do Egypta vydala 28. února, tedy deset dní poté, co byl Petr Kramný zadržen a obviněn z vraždy své manželky a dcery. Do Česka se vrátili 8. března. Cesty se účastnilo pět policistů a také lékař Igor Dvořáček. 

Spolek, který Kramného dlouhodobě podporuje, chtěl zjistit, jak to s jeho účastí na "expedici" bylo. "Dle sdělení Policejního prezidia se této cesty účastnil jako znalec na posouzení zdravotního stavu Petra Kramného, a to ve dnech 28. 2. - 8. 3. 2014. První oprávněná otázka je, proč se znalec na zdravotní stav Petra Kramného vydává po 7 měsících do Egypta, když se Petr Kramný nacházel v době tajné cesty do Egypta ve vazbě v Ostravě?" ptá se místopředseda Šalamounu Václav Peričevič.

Podle jeho zjištění si navíc Dvořáček nechal letenku vystavit již 21. února. Znalcem v případu byl však ustanoven až o čtyři dny později, příslušné usnesení navíc přijal ostravský Ústav soudního lékařství až 5. března.

Spolek cestu policejního týmu označuje za tajnou a vysvětluje proč. "Protože ve spisovém materiálu se o této tajné cestě do Egypta nedozvíte zhola nic. Z našeho pohledu je však zcela neakceptovatelné, že znalec MUDr. Dvořáček se o této tajné expedici nezmiňuje ani slůvkem ve svém znaleckém posudku a patrně se zapomněl o této cestě zmínit i ve své výpovědi u hlavního líčení. Není to zvláštní , když tam dle sdělení policejního prezidia jel jako znalec?" diví se Peričevič.

Spolek také zjistil, kolik cesta stála. "Je pro nás nevysvětlitelné, proč o výsledcích či důvodech této tajné expedice není ve spisovém materiálu Petra Kramného naprosto žádná informace, a to i přes to, že ji platil daňový poplatník v celkové výši, dle sdělení opět Policejního prezidia, přes 225 000 Kč," uvedl.

Podle něj Krajské ředitelství Moravskoslezského kraje odmítá, že by do nákladů na cestu byly zahrnuty také výdaje za pobyt znalce Dvořáčka. "Otázka je, kdo a z jakých prostředků celý výlet znalce - neznalce MUDr. Dvořáčka platil, protože znalec MUDr. Dvořáček si za svůj posudek na zdravotní stav Petra Kramného naúčtoval pouze 3 184 Kč," uvedl Spolek.

V té souvislosti upozornil na nesrovnalosti v podrobném vyúčtování cesty, které má k dispozici. "Pokud jsou v něm veškeré doklady, kterými Policejní prezidium dokládá finanční prostředky, které vynaložilo, tak jim v celkovém součtu chybí taková malá drobnost a to je 48 584 Kč," vysvětluje ve svém vyjádření Spolek Šalamoun.

Kramný, který si v mírovské věznici odpykává 28letý trest, nyní s napětím očekává rozhodnutí Ústavního soudu, které by mu mohlo vrátit naději. Obhajoba disponuje novými znaleckými posudky, které vyvrací, že by Monika a Klárka byly zavražděny elektrickým proudem. Bude proto usilovat o obnovu celého procesu.

VIDEO: 4 roky od smrti Klárky a Moniky: Co řekla Kramného maminka?  

Video  4 roky od smrti Klárky a Moniky: Co řekla Kramného maminka?  - Jiří Krušina
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

pohlavnenakazenajusa ( 15. prosince 2017 22:04 )

Kdežto mi super odborníci víme, že byly zavražděny elektrickým proudem, který jim onen Kramný zavedl dráty přímo do žaludku.

woco-go ( 14. prosince 2017 08:55 )

Nechápavá ulhaná jjuso nerozumíš textu Ve světlech nových posudků, které vznikly až po rozhodnutí obecných soudů, podal Spolek Šalamoun podnět k trestnímu stíhání skupiny 5 znalců obžaloby a toto trestní oznámení bylo uznáno za OPRÁVNĚNÉ Proto Krajské státního zastupitelství v Ostravě přikázalo Okresnímu státnímu zastupitelství v Ostravě, aby začalo prověřovat všechny znalce obžaloby a revizního posudku jako DŮVODNĚ PODEZŘELÉ ZE SPÁCHÁNÍ TRESTNÍHO ČINU, tj. za křivou výpověď a nepravdivý znalecký posudek.

woco-go ( 14. prosince 2017 08:45 )

Chudáčku máš vztek , s proudem je ámen a ty to tak těžko neseš To jsou závěry znalců z oboru lékařství a odborníka na patologii srdce

zamyslete ( 14. prosince 2017 08:16 )

e celá řada základních argumentů od 10 znalců vyvracejících proud: 1) naprosto nedostatečné množství histologického materiálu pro stanovené seriózního závěru o působení proudu 2) na srdcích normální nález, na základě něhož vůbec nelze uvažovat o vlivu elektrického proudu, pouze posmrtné změny - artefakt 3)popis histologických změn na myokardu, které vůbec nejsou přítomny 4)prakticky doslovný popis histologie obou srdcí (dokonce jeden a tentýž upravený snímek je použit jako důkaz pro srdce K.K. a také pro M.K.) 5) nenalezeno místo průrazu kůže ani na jednom z těl, kterým by následně elektrický proud krevním řečištěm dorazil k srdci a způsobil jeho fibrilaci 6) údajná proudová stopa na krku Moniky Kramné nemá známku vitální reakce (nevznikla za života)a byla nalezena podle fotografie po půl roce od repitvy 7) tzv. proudová stopa na krku Moniky Kramné vznikla z důvodu transportu do ČR jako otlak či důsledek fixace těla 8)a řadu další zásadních zjištění

fakt.fakt ( 13. prosince 2017 20:03 )

Co víme dávno, má jjusa konečně v plesku „Dle závazného pokynu Krajského státního zastupitelství v Ostravě ze dne 25. 10. 2017, které vyhodnotilo podání spolku Šalamoun jako oprávněné, přikázalo Okresnímu státnímu zastupitelství v Ostravě, aby začalo prověřovat všechny znalce obžaloby, tedy MUDr. Dokoupila, Smatanovou, Vorla, Šenkýře a Tomáškovou, také jako důvodně podezřelé ze spáchání trestného činu ve smyslu ust. § 346 trestního zákoníku za nepravdivý znalecký posudek"

Zobrazit celou diskusi