Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Překvapená advokátka Kramného Rejžková: Se Sněmovnou nepočítala, co plánuje v případu dál?

Autor: aba - 
6. září 2017
21:31

Případ Petra Kramného, který dostal výjimečný trest za zabití manželky a dcery během dovolené v Egyptě, se tento týden dostal až do Sněmovny. Takovýto úspěch překvapil i obhájkyni Kramného, která je, podle vlastních slov, z aktuálního vývoje překvapená.

Tři poslanci jinak znesvářených politických stran se postavili za Petra Kramného ve věci nových posudků, které nechal vypracovat spolek Šalamoun. Nové závěry vyvracejí ty, ke kterým došly posudky soudních znalců během soudu a podle aktuálních závěrů elektřina Klárku s Monikou nezabila.

Ve světle těchto nových důkazů vyzvali Jana Černochová (ODS), Helena Válková (ANO) David Korte (TOP 09) ministra spravedlnosti Roberta Pelikána, aby podal stížnost na porušení zákona. Advokátka Petra Kramného Jana Rejžková byla příjemně překvapená, že se záležitost dostala až do Sněmovny. „Překvapuje mě ale, že se ta věc, myslím, že jako první podobná trestní věc, dostala na jednání Sněmovny. Za to paní poslankyni Černochové velmi děkuji,“ vyjádřila se pro TN.cz.

„Pan ministr spravedlnosti, a to slovo spravedlnost je tu zásadní, mohl konat. Není to jeho povinnost, je to jeho právo. On ho může využít a nemusí. A já si myslím, že v rámci spravedlnosti by to své právo, jako ministr spravedlnosti, měl využít,“ pokračuje Rejžková.

Momentálně leží spis Kramný u Ústavního soudu a advokátka plánuje počkat na jeho výrok, než učiní další kroky. Ústavní soud nemá danou zákonnou lhůtu, ve které se k případu musí vyjádřit. Rejžková plánuje nové závěry znaleckých posudků prezentovat v případě, že Ústavní soud vyhoví v novém řízení v rámci dokazování. Pokud by do případu Ústavní soud nezasáhl, požádá advokátka o obnovu řízení, o kterou může obhajoba požádat v případě nových důkazů v případu.

Pokud by Pelikán vyslyšel výzvu poslanců, vrátil by se případ k Nejvyššímu soudu. Prozatím ale platí trest ve výši 28 let, který soud Petrovi Kramnému vyměřil za dvojnásobnou vraždu během dovolené v Egyptě. 

Video  4 roky od smrti Klárky a Moniky: Co řekla Kramného maminka?  - Jiří Krušina
Video se připravuje ...

..krakonos500 ( 11. září 2017 00:23 )

Kramnokonečníci (jjusa, mescalin, zindula a pár dalších blbů) tu hýkají nadšením a netuší, že je to jen politická hra, která se PK vlastně ani netýká. Byla to past na Pelikána, do které se chytil. Kdyby doopravdy šlo o PK, tak by tahali rozumy i z obhájkyně. Jenže o PK nikomu nešlo, tak se ani neobtěžovali o tomto kroku obhájkyni informovat. Možná by je od toho chtěla odradit.

rightful ( 9. září 2017 21:58 )

Před Kramným jsou další možnosti, jak napravit justiční zločin, nejen rozhodnutí ÚS a obnova řízení, když ministr stížnost za porušení zákona nepodal. Účinek je ohromný, protože soudci Gilová i Čapka už se za své rozhodnutí stydí, jak nalítli podvodným posudkům ostravských neznalců a podvodníka Vorla. Velké překvápko a super zpráva pro všechny zastánce spravedlnosti!!!

pohlavnenakazenajusa ( 9. září 2017 15:36 )

Pelikán (ANO) má jiné starosti, než se zabývat jedním zfalšovaným případem. Musí poslouchat svého šéfa Babiše a krýt jeho zlodějiny - neplacení daní prostřednictvím korunových dluhopisů, padesátimilionová krádež dotací na Čapí hnízdo, z toho ho musí vysekat dalším falšováním dokladů (přepis majetku na děti a pod.) takže tahat na světlo falešné posudky kryté Vorlem by už bylo moc. Bližší košile, než kabát. ANO, my se budeme mít líp a vy, desetimilionová lůzo, to budete financovat.

fujitsu ( 8. září 2017 19:57 )

Jjuso, vím. U Šalamounů na stránkách na facebooku brečí, že jim to nevyšlo na ministerstvu spravedlnosti. Pelikán je rozumný chlap 👍 . Moc šancī už nemají. Vrah Kramný bude sedět dál, neměl vraždit a nemusel být v kriminále.

fujitsu ( 8. září 2017 18:49 )

Nevyšlo jim to , pan ministr Pelikán má rozum a neposlouchá jak Venca píská , mají po ptákách se stížností na porušení zákona ! Jen bl.bec by jim na to skočil, vyděračům. Ty jejich posudky si můžou strčit za klobouk nebo s nima zatopit

Zobrazit celou diskusi