Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Obnovení Kramného případu vraždy v Egyptě? Noví znalci tvrdí, že elektřina nezabíjela

Autor: dce - 
4. září 2017
10:23

Petr Kramný se patrně nikdy nepřestane bít za svou nevinu - jeho obhajoba disponuje novými znalci, kteří ve svých posudcích odhalují, proč elektřina v Egyptě nezabíjela. Nepřichází ovšem s novými důkazy, které by zcela vyvracely předchozí závěry. Bude to stačit?

Petr Kramný byl loni definitivně odsouzen k 28 letům ve vězení za dvojnásobnou vraždu. V roce 2014 na dovolené v Egyptě zabil svou manželku Moniku a dceru Klárku. Podle znalců obžaloby, jejichž posudky soud uznal jako platné, měl dvě ženy zabít elektrickým proudem, ačkoliv se podrobnosti ohledně způsobu vraždy nikdy nepodařilo potvrdit.

Právě to často napadala i obhajoba. Nyní podle magazínu Týden disponuje dvěma novými posudky, které závěry znalců Margity Smatanové a Marka Dokoupila údajně vyvracejí. Jejich posudky se opírají o chybějící změny na srdečním svalu, které by vlivem elektrického proudu nastaly.

„V obou srdcích je prakticky normální histologický nález, a proto rozhodně nelze na základě histologie srdce reálně uvažovat o vlivu elektrického proudu,“ stojí v posudku. Autory zatím nechce obhajoba prozrazovat, dokud si posudky nepřečte soud.

Znalec podle Týdne na vzorku srdce nenašel žádné změny - v případě zásahu proudem by se jednalo o kontrakční pruhy. K tomu navíc kritizuje postup znalců obžaloby, kteří neodebrali vzorky dalších okolních tkání, které by byly při zjišťování způsobu smrti průkazné.

"Nález je neprůkazný, protože vzorky jsou postižené rozkladem, a neobsahuje to, co Dokoupil a Smatanová popisují,“ vysvětlují dále znalci. Navíc podle nich chybí u posudku Františka Vorla obrazová dokumentace.

Jeden ze znalců obhajoby uvádí i příčinu smrti - podle něj mělo jít o "srdeční selhání při minerálovém rozvratu v důsledku zvracení a průjmu v důsledku akutního zánětu žaludku a tenkého střeva“. Na otázku, proč nebyly při pitvě zjištěny znaky otravy, mají jednoduché vysvětlení - mnoho jedovatých látek se běžně netestuje.

Obnova procesu podle Týdne závisí na ministru spravedlnosti - ten by musel podat stížnost pro porušení zákona.

Vše o případu Petra Kramného čtěte ZDE

sportgym ( 9. března 2018 23:52 )

ja bych rekl ze je nevinny nebot v Egypte v Hurgade uz zemreli celkem 4 cesi coz je velmi zvlastni ne ze zrovna Hurgada a 4 cesi mrtvi takze nemyslim si ze to nebyl Kramny ale ze zabijeji Egyptane cizince

haja ( 16. října 2017 20:17 )

Nemohu se už na to dívat jak se tady stále obhajuje vrah. Jistě si každý vzpomene jak měli obě mrtvé v křeči roztaženy ruce. To je přesně poloha po zásahu elektrický proudem. Kdyby měli rozleptaný žaludek po otravě,řvali a křičeli by bolestí a v bolestech by si drželi břicho schoulení v klubíčku. Obojí podobné jsem mněl možnost prožít na vlastní kůži, perforaci žaludku i úraz elektickým proudem, tak vím o čem mluvím.

ennn ( 4. října 2017 13:21 )

Sleduji tento záhadný případ od samého počátku a nezapomenu na vyjádření v médiích, tehdy v létě 2013 tuším to byl Radiožurnál, který nějak / NEPAMATUJI DATUM/popoledni v českém parném létě, /rovna jsem se válela na koupališti/,ohlásil : BYLA PROVEDENA PITVA OBOU OBĚTÍ EGYPTSKÝMI LÉKAŘI A TITO DOSPĚLI K FAKTU: OBĚ OBĚTI MĚLY POLEPTÁNY ŽALUDKY NEZNÁMOU KYELINOU, COŽ BYLO PŘÍČINOU JEJICH ÚMRTÍ !!!...Toto vyjádření Egypstkých lékařů lze dohledat a nevidíme mnozí důvod, proč by tito lékaři LHALI !!!...Tato skutečnost přece muší být zásadní /přímý/ důkaz k případnému justičnímu omylu, kterého se dopustila česká justice na panu Kramným !!!...a takové blabla, že jeho teta vypovídala třeba takto: sdělil mi, že v Egyptě mu všechno vyšlo ap. ap., to zní asi tak: jedna paní povídala....když se vžiji do psychiky vraha úmyslného, pak nikdy nějaké tetě ap. nesdělím slova, které by mě usvědčily z viny...na to je pan Kramný docela inteligentní tvor, aby svou /případnou/ vinu sdělil nějaké tetě....opravdu tomu věříte?...často si i nevinní uškodí slovíčkama, která jsou jim osudným...a že pan Kramný má neustále úsměv na tváři? znám takových lidí spoustu,kteří působí šťastně s neustálým úsměvem, ale opak je pravdou, to by mi potvrdil kdejakej psycholog...a že má zlé oči, že si krátce po smrti zemřelých našel milenku? taK to je úplnej maras :! můj otec, aniž by někomu fyzicky či jinak ublížil působil na okolí mnohem hůře než pan Kramný, můj otec po smrti manželky /NAŠÍ MATKY/ měl do týdne novou partnerku a po týdnech opět novou atd: až jsem se za něj styděla, že špiní maminčinu památku...a že má pan Kramný účes ne zrovna každému se líbící? moje děti VŠ vzdělané jsou s účesem na tom mnohem výstřednější....PAN KRAMNÝ JE NEVINEN !!! JSEM O TOM PŘESVĚDČENÁ a je to ostuda české justice, že odsoudila člověka na základě několika mála NEPŘÍMÝCH DŮKAZŮ !!!..PANE KRAMNÝ, VYDRŽTE ! DRŽÍME PALCE. Anna Čechová z Klimkovic

franta-mlaticka. ( 7. září 2017 12:54 )

Kolotočkářka špatně vedenou obhajobou zajistila vrahovi 28 letý trest a teď se ho snaží podvodem očistit? Víc než do soudní síně by se hodlila ke Kočkům a to jak výzorem, tak chováním.

montevideo ( 5. září 2017 19:01 )

Z tebe by byla dobrá prokurátorka v 50. letech. Nebo bachařka v koncentráku. Prostě ať ten, kdo se ti znelíbí, sedí, jestli je vinen, je úplně jedno.

Zobrazit celou diskusi