Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Bývalá šéfka státních zástupců Vesecká: Zastala se Kramného!

Autor: rc - 
5. července 2017
20:03

Petra Kramného se zastala bývalá šéfka Nejvyššího státního zastupitelství Renata Vesecká, která v současné době pracuje jako advokátka. České justici vytýká, že Kramného poslala za mříže, aniž by byl zjištěn přesný mechanismus, jak k vraždě došlo.

Od soudu s Petrem Kramným uplynul už více než rok, stále se ale objevují spekulace, že je nevinen. Nejslavnějšího českého vězně se dokonce zastala i bývalá šéfka Nejvyššího státního zastupitelství Renata Vesecká, která dala rozhovor spolku Šalamoun, který dlouhodobě bojuje za Kramného nevinnu. Právě spolek Šalamoun před časem upozornil na to, že bylo manipulováno se snímky vzorků tkání srdcí zemřelé Moniky a Klárky. Manipulaci s důkazy v kauze Kramný potvrdila i policie a Vesecká tuto skutečnost považuje za zvlášť závažnou.  

Podle Vesecké nejde v současné justici o to, aby byla prokázána pravda, nýbrž o to, aby byl někdo za trestní čin odsouzen. "V trestním procesu a speciálně v odsuzujícím rozsudku by však nikdy nemělo zaznít, že sice přesně nevíme, jak došlo k následku, avšak s největší pravděpodobností takto," vysvětlila.

Vesecká se vyjádřila i ke skutečnosti, že jsou znalci obhajoby z případu Kramný Radek Matlach a Igor Fargaš za své posudky trestně stíháni. „Někdy prohlášení státních zástupců ohledně postihu znalců v konkrétních kauzách připomíná odvetné a zastrašovací akce. Je to nastolený trend, který se možná leckomu líbí, avšak pouze do té doby, než se začne týkat jeho samotného,“ podotkla.

Nejvíce se však bývalá nejvyšší státní zástupkyně pozastavuje nad tím, že soud přesně neurčil, kdy a jakým způsobem k vraždě přesně došlo. „Jestliže není znám mechanismus, pak nemůže být ani úspěšně posouzeno zavinění jakožto podstatná součást jednání pachatele. Těžko si lze představit objektivní rozsudek za předpokladu dodržení všech základních zásad, pokud žádný z důkazů neobjasní způsob, jak byl následek spáchán,“ řekla Vesecká.

Renata Vesecká o stíhaném Petrovi K.: Musí na něj něco mít:

Video  Renata Vesecká o stíhaném Petrovi K.: Musí na něj něco mít.  - David Turek, Petr Soukup
Video se připravuje ...

Vše o kauze Petr Kramný naleznete: ZDE!!

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

..krakonos500 ( 15. července 2017 12:18 )

jjusa zase lže jako ve službách naší prohnilé justice. Kramný ani nechtěl jet do Egypta, ale na Slovensko, protože spláceli auto, které měli na dluh. Navíc byli v jiném hotelu, než bylo plánováno, protože ten původní byl obsazen či co a tak museli jinam, do hotelu, který byl právě po deratizaci. Další kramnokonečník tu tvrdí, že je PK vrah na 100%. Odkud má ta procenta? Viděl nějaký důkaz? Nebo je jen zfanatizovaný bulvárem a jako užitečný blb papouškuje, co mu natloukli do řepy? Co plácá PK mne nezajímá, mne zajímají jen postupy naší prohnilé justice. A manipulace s kramnokonečnickými omezenci je asi jejich nová taktika.

Jolanda ( 14. července 2017 07:59 )

Zpráva ČTK uvádí, že ročně umře 2,2 milionu lidí na kontaminované potraviny. Kdyby k případům pustili ostravské švindlíře, tak by zemřeli na el. proud, a to i v těch oblastech, kde proud ani nemají. Zmanipulovaná kauza Kramný, napřed určili vinu a pak se snažili napasovat našvindlované důkazy, které objevili nikoliv při pitvě, ale až za dva a půl roku od ostravské pitvy. Pak schovávali vzorky, aby to na ně neprasklo. Kramnovrazi - kramnokonečníci jsou pěkně naštvaní a běsní, že se podvody provalily a že a noví experti z oboru lékařství proud vyloučili!!

Jolanda ( 13. července 2017 23:33 )

Podstatné je, že v Egyptě není pitná ani voda, každý druhý trpí zvracením a průjmy, tak je taky vysoce pravděpodobné, že někdo dopadne hůř a umře. Přes 2,2 milionu úmrtí ročně způsobují na celém světě nemoci přenášené potravinami. Za více než 200 nemocí, akutních i chronických, od průjmů až k rakovině, jsou zodpovědné potraviny zasažené škodlivými viry, bakteriemi, parazity či chemickými látkami. Kdyby místo falšování el. proudu pečlivě hledali příčinu otravy, tak by jistě vysvětlení našli.

holahej ( 13. července 2017 21:27 )

Třeba to, že egyptské potraviny zabíjely.

holahej ( 13. července 2017 21:20 )

Husička blbá jsi ty, bakteriE EHEC není listerióza, máš to v palici pomotané

Zobrazit celou diskusi