Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Nová naděje pro Petra Kramného? Kláru s Monikou nezabil proud, tvrdí noví odborníci

Autor: dce, ČTK - 
20. června 2017
15:52

Ačkoliv byl Petr Kramný před rokem definitivně odsouzen na doživotí za vraždu své manželky a dcery na dovolené v Egyptě, jsou stále lidé, kteří věří v jeho nevinu a bojují za jeho propuštění. Spolek Šalamoun prozradil, že vzorky tkání zavražděných byly znovu podrobeny zkoumání a vyšlo najevo, že Moniku s Klárkou nezabil elektrický proud.

Svou manželku Moniku a dceru Klárku zabil podle rozsudku Petr Kramný na dovolené v Egyptě v červenci roku 2013. Zavraždit je měl elektrickým proudem. Kramný i po loňském odsouzení na 28 let do vězení stále tvrdí, že je nevinný. Za jeho propuštění se „rve“ i Spolek Šalamoun, který vydal novou tiskovou zprávu se šokujícími odhaleními.

„Mozaika byla složena. Spolku Šalamoun je známo, že po létech ‚bojů‘ v rámci spravedlivého procesu, řady neuvěřitelných obstrukcí a dalších těžko uvěřitelných faktorů, interpelace, bylo umožněno finální přezkoumání zásadních nekroptických materiálů nezávislými odborníky, jejichž renomé patří ke špičce v daném oboru nejen v České republice,“ uvedl Václav Peričevič, místopředseda spolku Šalamoun.

Peričevič dále označil posudky obžaloby za „lajdácké a zejména zcela nedostatečně zpracované“. Kramného označil za oběť a vězně svědomí občanů České republiky. Celou kauzu označil za fikci, která se právě s novými důkazy rozpadla.

„S ohledem na všechny a zejména nové skutečnosti Monika a Klára Kramných  s vysokou mírou pravděpodobnosti, hraničící s jistotou, nezemřely na akutní selhání srdce po zásahu elektrickým proudem,“ dodal Peričevič.

„Posudky, které v soudním řízení byly vyhotoveny na žádost pana Petra Kramného v rámci jeho obhajoby, tak ty nějaké závěry řekly. Současné, řekněme, znalecké závěry ještě rozvádí tyto znalecké závěry a můžu říct, že znalecké závěry, jaké byly vysloveny z úst a pera soudních znalců ostravských, tyto téměř ve sto procentech vyvrací,“ řekla Kramného obhájkyně Jana Rejžková.

„Teď budou následovat další mé procesní kroky, které si ale zatím nechám pro sebe. Dokud se s tím neseznámí soud, nebudu s tím seznamovat veřejnost,“ řekla obhájkyně. Potřebuje především písemné zpracování nových znaleckých posudků.

„Až to budu mít písemně a budu vědět, co Ústavní soud, budu dělat další procesní kroky vedoucí k tomu, abych prokázala to, co od začátku říkám, tedy že není vyjasněna příčina selhání srdce a můj klient se nepodílel na smrti manželky a dcery nijak. Elektrický proud je nesmysl. Závěr, na základě kterého je odsouzen, je naprosto nepravdivý, nesmyslný, důkazně nepodložený,“ řekla Rejžková.

Vše o případu Kramný čtěte na Blesk.cz ZDE >>>

Video  Rozsudek nad Kramným: Jak se tvářil on, jeho rodina a právníci? Podívejte se!  - Jan Jedlička
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

holahej ( 8. července 2017 19:58 )

Je naprosto skandální, že státní zástupce poskytoval právní rady přednostovi ústavu soudního lékařství Dvořáčkovi k tomu, jak zabránit znalcům přibraným obhajobou nové zkoumání nekroptického materiálu. Dokonce musel zasahovat ministr spravedlnosti. Legerský dobře věděl, že se falšování důkazů o el. proudu provalí, když vzorky vydají. Je naprosto skandální, jak bylo obhajobě bráněno v jejích právech. Tohle není justiční omyl ale justiční zločin.

holahej ( 23. června 2017 18:06 )

Blbům tohle nevysvětlíš. Tam kde měl být údajný výbled jako známka proudu, tam nemohou být červené krvinky. Ta pitva v Ostravě byla ještě OK, to ještě nezačali konstruovat proud a falšovat dokumentaci. Kdyby Vorel nebyl spřáhnutý s obžalobou a prohlédl by vzorky, tak by se u soudu takhle neblamoval. Jo ostuda to bude pěkná.

Jolanda ( 23. června 2017 17:26 )

To si pleteš, pochybnou pověst má Slámová, řešila to i ČAK.

Jolanda ( 23. června 2017 17:10 )

Troubo, žádný rozklad krve nebyl, leda v mozku popelek. Překrvené a zhmožděné byly žaludky od zvracení Které zůstaly v Egyptě. Ve střevech nález ukazuje zánět a bakterie atd. Jen dočkej času.

zamyslete ( 23. června 2017 15:56 )

Mikroskopický pohled na místo, kudy měl údajný proud do těla vstoupit, ukazuje rozšířené cévy napěchované krví, ale charakteristickým rysem průchodu elektrického proudu je naopak silný stah cév s nepřítomností červených krvinek. Podobná metoda se využívá např při sklerotizaci žil. Tvoje lži a kecy jsou marný, proud proud vyvrací 1)eg. patolog, 2) oba znalci obhajoby a 3) nyní další experti proud s jistotou vyvrátili podle mnoha faktorů. Znalci obžaloby mají akorát zfalšované snímky s dvaapůlletým zpožděním od pitvy, kdy měli těla na stole a žádné proudové známky nenašli, důkaz je na videu z pitvy

Zobrazit celou diskusi