Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Vraždil Kramný elektřinou? Proti je video z české pitvy i egyptský lékař!

Autor: ljš - 
3. června 2017
05:01

Zpochybňuje klíčovou otázku případu Kramný! Egyptský patolog, který pitval těla Moniky a Klárky krátce po jejich smrti, je přesvědčený, že jeho čeští kolegové nemají pro zásah eletrickým proudem dostatečné důkazy. Trvá na tom, že spáleninu na krku Moniky, která je hlavním důkazem obžaloby, neviděl.

Záznam výslechu soudního lékaře Walida Nagiho a doplněk k posudku, který vypracoval, jsou součástí spisu k případu Petra Kramného. Soud jim však mnoho pozornosti nevěnoval a egyptského patologa navíc odmítl pro nadbytečnost vyslechnout. Z jeho slov je přitom zřejmé, že se závěry českých znalců o zásahu elektrickým proudem jako příčině smrti Moniky a Klárky, nesouhlasí.

"Soudnělékařský posudek z České republiky uzavřel věc jako úmrtí způsobené zásahem elektrického proudu, ale k tomuto závěru nemá žádné důkazy," řekl Nagi při dodatečném výslechu, ke kterému byl předvolán, kvůli rozporům mezi závěry egyptské a české pitvy.

"Zvlášť to, že nebyla nalezena místa vstupu a výstupu elektrického proudu na pitvaných tělech, nebyly nalezeny žádné popáleniny, chybí spasmus svalů a nebyly nalezeny patologické změny na srdci a mozku. Je lékařsky známo, že tyto zmíněné nálezy jsou přítomny u pitvy těl při úmrtí zásahem elektrickým proudem," vysvětlil patolog.

Prokurátor pak Nagiho vyzval, aby zpracoval ke svému původnímu posudku, který hovoří jen o otravě, dodatek. I v něm Nagi potvrzuje, že žádnou proudovou stopu na těle Moniky neviděl. "Na těle zemřelých nebyly nalezeny žádné hrubé úrazové změny způsobené nadměrným násilím, také nebyly nalezeny žádné čerstvé lokalizované změny, které by nasvědčovaly úrazu elektrickým proudem a které se předpokládají, že budou na jejich tělech přítomny při úrazu elektrickým proudem, ať je místo vstupu malé či rozsáhlé," píše.

Zajímavé je, že ani čeští lékaři nespojili zranění na krku Moniky s elektrickým proudem hned. Je to zřejmé z videozáznamu pitvy. "Když tu stopu prohlíží, říká doslovně »to je z té fixace«, myšleno, jak byly obě při převozu zabaleny v zinkových rakvích," řekl Blesk.cz Václav Peričevič ze Spolku Šalamoun. Podle něj ránu se vstupem elektrického proudu znalci spojili až po půl roce, a to pouze na základě fotografií.

Video  Rozsudek nad Kramným: Jak se tvářil on, jeho rodina a právníci? Podívejte se!  - Jan Jedlička
Video se připravuje ...

..krakonos500 ( 5. června 2017 20:38 )

Problém. Egyptského lékaře provádějícího pitvu Walida Nagiho zapoměla naše prohnilá justice "zpracovat". Podplatit nebo zastrašit. Takové "problémy" u takto zmrveného případu budou pokračovat. Zachránit to může jen cenzura a i to je dost nejisté.

paragraf ( 4. června 2017 20:41 )

no, kdyby mně bylo blbě, tak bych taky nechtěla, aby mi tam někdo šmejdil po pokoji, tobě by to zřejmě asi nevadilo, když kladeš takové přiblblé otázky

otogo ( 4. června 2017 09:49 )

Vyprané prostěradlo viselo venku na balkoně. O smradu mluvila Polka, která přivedla nočního ulizeče od bazenu do pokoje k mrtvým ve 3 v noci, protože na recepci nikdo nebyl. Ani ona si poprvé smradu nevšimla, až když přišla podruhé z venku.

otogo ( 4. června 2017 08:54 )

Protože jim bylo blbě, leželi a nechtěli být rušeni uklizečem. Kdyby si PK plánoval úkladnou vraždu, tak by si jistě udělal alibi venku a nechal uklizeče najít mrtvé. To že byli stále společně svědčí o tom, že nelže.

Jolanda ( 4. června 2017 07:15 )

Nechápavý dingous neví, že citoslovce cha cha vyjadřuje výsměch tvrdit, že chybějící orgány neměly na pitvu vliv, vždyť je ani neviděli a prohlašují závěry o tom, co nikdy neviděli, tomu mohou věřit jen idioti. To, že obhajoba nedostala vzorky srdce, je protiprávní, to vyhovuje jen kramnobijcům, tam jsem žádné chacha nepsala, to sis vymyslel sám v chorém mozečku. Je velice pravděpodobné, že Kramný byl přiotráven a holky otráveny neznámým jedem, jak uvádí eg. patolog. Ale kvůli turistům a panice v hotelu byly potíže PK bagatelizovány ředitelem, který otravu z jídla u PK popíral. Ale na tvoje logické chápání je toho moc, viď omezený dingousi.

Zobrazit celou diskusi