Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Kramný má novou naději: Ministr Pelikán se ho zastal a hrozí pokutou

Autor: ljš - 
28. dubna 2017
14:04

U Nejvyššího soudu neuspěl, přesto má ale Petr Kramný novou naději. Tu obhajoba od počátku spatřuje v novém přezkoumání případu a pomoci v tom může i nové vyjádření ministra spravedlnosti Roberta Pelikána, který se odsouzeného zastal.

Pelikán se k ostře sledovanému případu vyjádřil v rámci odpovědi na písemnou interpelaci, kterou podala poslankyně Jana Černochová. Ta se pozastavovala mimo jiné nad tím, že jsou novým znalcům obhajoby odpírány vzorky tkání zavražděné Moniky a Klárky.

A ministr jí v tom dal zapravdu, podle něj není žádný důvod, proč by soudní znalci obhajoby nemohli vzorky prozkoumat. "Pokud by Ústav soudního lékařství FN v Ostravě nerespektoval výzvu soudu k vydání materiálu ke zkoumání, přicházelo by v úvahu donucení ve formě pořádkové pokuty ve smyslu § 66 trestního řádu," uvedl v reakci na interpelaci Pelikán.

Znalci dostali ke zkoumání vzorků od soudkyně Renaty Gilové zelenou už loni na konci řijna, materiál ale zatím nedostali. Podle obhajoby tomu zatím stále brání šéf ostravského ústavu Igor Dvořáček, aniž by k tomu měl oprávnění.

"Na základě těchto skutečností doporučí spolek Šalamoun obhájkyni Petra Kramného JUDr. Janě Rejžkové, aby podala ve smyslu § 66 tr.ř návrh Krajskému soudu v Ostravě na uložení pořádkové pokuty ve výši 50 tisíc korun MUDr. Igoru Dvořáčkovi tak, aby se podobnému a opakovanému jednání zamezilo," reagoval Spolek Šalamoun, který Pelikánovu reakci zveřejnil.

Kramný byl za vraždu manželky a dcery odsouzen k 28 letům vězení, svou vinu ale od počátku popírá. Opírá se o to, že podle egyptských úřadů šestatřicetiletá žena a osmiletá dívka zemřely na následky dehydratace nebo otravy. Po převozu těl však čeští znalci došli k závěru, že oběti zemřely po zásahu elektrickým proudem. Potvrdil to i revizní znalecký posudek, který chce obhajoba rozporovat novým zkoumáním. Její původní znalci Radek Matlach a Igor Fargaš přitom čelí za svou práci na případu obvinění z křivé výpovědi.

Video  Rozsudek nad Kramným: Jak se tvářil on, jeho rodina a právníci? Podívejte se!  - Jan Jedlička
Video se připravuje ...

Případ Petr Kramný přehledně na Blesk.cz ZDE

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

rudaverliba ( 6. května 2017 17:25 )

Kramného konečník čeká ještě sváteční pondělí. Jeho kámoši v teplákách už na jeho indulonovaný otvor stojí frontu

vrahkramny ( 5. května 2017 23:10 )

Uz 100 let tomu, kdyz nekoho zabil proud, i kdyz by uklidili draty, stejne by poznali, ze doslo k nahle smrti. Ze schazela agonie. Pochopili by, ze to byl proud. Neni mozne 100 let pozdeji pochybovat o tom, ze to nepoznaji..Studuji to dlouha leta, a obycjeny clovek je nedokaze prelstit. Zemrela mlada zena z dcerou, ktere usmrtil pri plnem vedomi z toho co provadi, manzel a otec. Trest je spravedlivy a zaslouzeny...

Jolanda ( 5. května 2017 17:32 )

To vy kramno-bijci, kramno-vrazi, kramno-konečníci jste podlehli mediální štvanici a přejete mu to nejhorší, ukájíte se v kramného řiti. Ale důkazy mluví jinak, kromě zfalšovaných fotek o proudu nic nesvědčí, ani to není pravděpodobné hromadná sebevražda proudem. Ať vydají vzorky, jak nařídil soud, a uvidí se.

franta-mlaticka. ( 5. května 2017 12:35 )

Francek Dýmal psal o vraždě elektr. prodem ve skupině podporujeme pk na počátku března. Skupina byla dlouhodobě monitorovaná policií, moc mu kartářka Vlasta, konkubína Barbora Benešová a *** Jitka Svobodová nepomohly, ostatně potom ihned dostaly nápad, hodit to na zavražděnou Moniku.

franta-mlaticka. ( 5. května 2017 12:32 )

Opravdu nechápu hrstku vlhkých zoufalek, kterým imponuje vrah vlastní dcery.

Zobrazit celou diskusi